'Kelebekler Vadisi'nden Ölüdeniz'e yüzme yarışı yapılacak'

Eylül ayının sonunda başlayıp Ekim ayının ilk haftası boyunca devam edecek olan Fethiye Sporfest programında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi veren Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Kelebekler Vadisi'nden Ölüdeniz'e olan yüzme yarışına yoğun ilgi olduğunun altını çizdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

30 Eylül ve 8 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Fethiye Sporfest programında yüzme, bisiklet, plaj voleybolu ve daha birçok etkinlik yapılacak. Özellikle de Kelebekler Vadisi’nden başlayıp Ölüdeniz’e doğru yapılacak olan 6 km yüzme yarışına olan ilgiden bahseden Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Etkinlikler hakkında açıklama yapan Yiğit, şunları söyledi;
“Önümüzdeki süreçte de yaklaşık 3 bin civarında sporcu bekliyoruz. Bu sene özellikle yüzme etkinliğini çeşitlendirdik. Kelebekler Vadisi’nden Ölüdeniz’e bir yüzme organizasyonu koyduk, ilgi fazla, şu anda 700 civarında kayıtlı sporcumuz oldu. Tabi ki Ölüdeniz çok ayrı bir güzellik, marka değeri çok fazla. Biz özellikle “alternatif turizm” başlığı altında ilçemize değer katmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu tür organizasyonları çoğaltarak ve kalitesini arttırarak ilçemizdeki spor turizmine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 
Bu yıl da Fethiye Spor Festivali’nde yüzme, bisiklet, bedensel engelliler, plaj voleybolu ve Göcek’te tenis olacak. Aynı zamanda ilçemizde küçük yaş gruplarına futbol organizasyonumuz var. Halk oyunları festivalimiz var, bu da coşkuyla izlenen bir organizasyon. Yaklaşık 6 branşta bu sene faaliyetimiz olacak. 
Malum ekonomik sebeplerden dolayı gelemeyecek ligler de var. İnşallah önümüzdeki günlerde ve yıllarda Fethiye Spor Festivali daha da büyüyerek, daha da gelişerek ilçemizin marka değeri olmaya devam edecektir. 
Eylül sonu, Ekim başı gibi yaklaşık 30 Eylül – 5 Ekim arasında halk oyunları festivalimize başlayacağız. 6-7-8 Ekim’de de yüzme etkinliğimizi nihayetlendireceğiz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN