'MEHMET KİPER' RESİM VE SERAMİK SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Genç yaşından beri resim ve sanatla uğraşan Fethiye'nin tanınan ve sevilen simalarından Mehmet Kiper ilk kişisel resim sergisini Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda törenle açtı. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu resim sergisine Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, FBKM Müdürü Muammer Şahin ve sanatçılar ile davetliler katıldılar. Sergi açılışı öncesi Yazar Birol Ganioğlu ile Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay birer konuşma yaptılar. Mete Atay'ın konuşmasından sonra Mehmet Kiper bir teşekkür konuşması yaptı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Genç yaşından beri  resim ve sanatla uğraşan Fethiye’nin tanınan ve sevilen simalarından Mehmet Kiper;  ilk kişisel resim sergisini  Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda törenle açtı. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu resim sergisine;  Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, FBKM Müdürü Muammer Şahin ve sanatçılar ile davetliler katıldılar. Sergi açılışı öncesi Yazar Birol Ganioğlu ile Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay birer konuşma yaptılar. Mete Atay’ın konuşmasından sonra Mehmet Kiper bir teşekkür konuşması yaptı.

Uzun yıllar önce  tabelacı dükkanını açmasaydı, belki de böyle güzel bir sergisi olmayacaktı diyen Yazar  Birol Ganioğlu konuşmasında “Mehmet Kiper  uzun yıllar önce zor bir dönem geçirdi ve bir tabelacı dükkanı açtı. İmkanların kısıtlı olduğu bu zamanda  biraz malzeme ile tavus kuşu resmini yapıyor. Sıkıntıdan yapılan bu eser Mehmet Kiper’in ilk gerçek eseri  olmaktadır” dedi.  Konuşmasına devam eden Ganioğlu; Birbirinden farklı tekniklerden yapılan resim ve seramik ürünlerin çok güzel eserler olduğunu söyleyerek kendisini kutluyorum. Sanat hayatında başarılar diliyorum,  dedi.  Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Mete Atay’da konuşmasında “Mehmet Kiper çok eski bir arkadaşım. Kendisini kutluyorum. Sosyal medyada da bu gün Mehmet Kiper günü olarak ilan edildi.  Mehmet Kiper’in bu kadar çok dostlarının olması çok sevindirici.  Gerçekten Mehmet Kiper sadece  resim ve sanatıyla değil insanlığıyla da öne çıkan bir insan. Edebiyat öğretmenliği  zamanında  da yeteneklerini  göstermekteydi.  Sergi açması hepimizi çok sevindirdi.  Kendisini ve ailesini tebrik ediyorum” dedi. Konuşmasına  devam eden Mete Atay  “Fethiye gün geçtikçe büyüyen; sanata ve sanatçıya değer bir veren bir şehir. Fethiye; her geçen gün sanatla ve sanatçıyla ismini duyuran bir şehir olmakta. Bizde Fethiye Belediyesi  olarak sanata katkı vermeye devam ediyoruz. Yeni yetişen sanatçılara destek oluyoruz” dedi.

Katılımdan dolayı teşekkür eden Mehmet Kiper’de  konuşmasında  “Beni  hepiniz tanıyorsunuz. Gerçekten yoğun bir ilgi var. Beni çok duygulandırdınız ve onurlandırdınız.  Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım. İlk kişisel sergim. Sergimi açmamda bana destek olan ve beni yıllardır teşvik eden tüm dostlara çok teşekkür ediyorum” dedi.  Serginin açılışından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Kiper “ Sergide 45’in üzerinde eserim var. Bir kısmı seramik ve çeşitli tekniklerde yapılmış eserler. Resimle seramiği birleştirdim. Sanat  bir bütündür. Sanatın hiçbir alanı diğerinden ayrı değildir. Kendimi bildim bileli sanatla uğraşıyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN