Menteşe Belediyesi'nde Çevrimiçi Ruhsat Dönemi Başlıyor

Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla birçok hizmeti dijital olarak sunan Menteşe Belediyesi önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Menteşe Belediyesi Universe Online Başvuru ve Süreç Yönetimi Sistemi ile vatandaşlara zaman ve mekândan bağımsız bir şekilde 7/24 hizmet vermeye başlayacak. Yeni dönemde, vatandaşlarımız başvurularını belediyeye gelmeden bulundukları yerden çevrimiçi olarak yapabilecekler. Uygulama ile vatandaşlar ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak, belediye personelinin iş yükü azalarak, daha verimli hizmet vermiş olacak.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yeni yıldan sonra hizmete girecek olan Universe Çevrimiçi Başvuru ve Süreç Yönetimi Sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yapılan başvurular, belediye içerisinde de aynı sistem üzerinden yürütüleceğinden, vatandaşlarımız başvurularının hangi aşamada, hangi personelde olduğunu ve ne zaman sonuçlanabileceğini görebilecekler, çeşitli bildirimlerle anlık olarak takip edebilecekler. İlk etapta Yapı Kontrol Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bazı başvurularını Universe sistemine dâhil ediyoruz. Ancak yakın zamanda belediyemize fiziksel olarak yapılan tüm başvuruları bu sistem üzerinden almayı planlıyoruz. Sistem ile ruhsat başvurularında, tüm belge ve projeler dijital olarak teslim edileceğinden, her yıl onlarca ağacımızı kesilmekten kurtararak çevreye de katkı sağlamış olacağız. Elektronik imza ve mobil imza kullanımına da imkân veren sistem sayesinde vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmet kalitesinin ve hızının büyük oranda artacağını düşünüyoruz. Uygulamayla birlikte, belediyelerin en önemli problemlerinden biri olan dijital arşiv sorununu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Başvuru çerçevesinde alınan tüm belgeler ve tarafımızca üretilecek evraklar e-imzalı olarak sistematik bir şekilde arşivliyoruz. Aynı zamanda belediyemiz için sağladığımız bu avantajı vatandaşlarımızla da paylaşıyor ve kendi başvurularına ilişkin olan dijital arşivlerini belediye sunucularımız üzerinden kullanımlarına açıyoruz. Bundan böyle başvuru sahiplerinin de kendi arşivlerini oluşturmak için ek maliyetlere katlanmalarına gerek kalmıyor.
Türkiye'de çok az sayıda belediye tarafından sadece belirli alanlarda kısmi olarak verilebilen çevrimiçi başvuru hizmetini bir adım daha öteye götürüp her alanda vermeye başlayarak ülkemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu durum, vatandaşımıza verdiğimiz değerin yanında, teknoloji odaklı, şeffaf ve yenilikçi belediyecilik anlayışımızın da en önemli göstergesidir” dedi.
 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN