Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik Etkinliği

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı ve hain darbe girişimine destek vermeyerek tek vücut olarak darbeye karşı koyan Muğla'da Roman Dernekleri tarafından ortak 'Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik Projesi' etkinliği düzenleniyor. Bu anlamlı projeyi gerçekleştirecek olan proje sorumlularından Araştırmacı Yazar Müge Uçar ile Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Güney Ege koordinatörü Hasan Şirin Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneğini ziyaret ettiler. Proje önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın katılımıyla Marmaris'te gerçekleşecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı ve hain darbe girişimine destek vermeyerek tek vücut olarak  darbeye karşı koyan Muğla’da; Roman Dernekleri tarafından ortak “Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik  Projesi”  etkinliği düzenleniyor. Bu anlamlı projeyi  gerçekleştirecek olan proje sorumlularından Araştırmacı Yazar Müge Uçar ile Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Güney Ege koordinatörü Hasan Şirin;  Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneğini ziyaret ettiler. Proje önümüzdeki günlerde; Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın katılımıyla Marmaris’te gerçekleşecek.

Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneği  başkanı Alp Acu açıklamasında “Romanlar hakkında yazılar ve çeşitli makaleler yazan Araştırmacı Yazar Müge Uçar ile Türkiye Romanlar Konfederasyonu genel başkan yardımcısı Güney Ege koordinatörü Hasan Şirin Fethiye’ye gelerek derneğimizi ziyaret etmekteler. Tüm Romanları bir araya getirecek bir projemiz var. Bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje ile ilgili Muğla valimiz, Ak parti İl başkanımızı ve Fethiye Kaymakamımızı ziyaret ettik. Projemiz Türkiye Romanları Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik etkinliği olmaktadır” dedi.  Müge Uçar’da açıklamasında “Bu gün 10 Kasım Atatürk’ümüzü Rahmet ve Minnetle bir kez daha anıyoruz. Burada bulunmamızın nedeni; Türkiye Romanları Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlikte Muğla’da buluşuyor. Muğla ilimiz ve Marmaris ilçemiz ikinci bir Samsun olmaktadır. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı koyan Muğla ilimiz ikinci bir kurtuluş savaşı noktasındadır.  Projemizde; Roman toplumu olarak toplumsal birlikteliği kazanma amaçlanmıştır. Türkiye’de STK hürriyetini almış Roman dernekleri olarak bir araya geleceğiz ülkemize ve tüm dünyaya; Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşliğini sergilemek ve bir mesaj vermek istiyoruz.  Mesajımız şudur; her insan bir dünyadır. Bizim ülkemiz tek vücut  insandır. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz hep birlikte kardeşiz” dedi.

 

Konuşmasına devam eden Uçar “Muğla ili olarak bu proje ile ilgili görüşmeler ve çalışmalar yaptık. Bu günde bu amaçla Fethiye’de; Fethiye Selanikliler Yaşatma derneğini ziyaret etmekteyiz” dedi. Türkiye Romanlar Konfederasyonu genel başkan yardımcısı Güney Ege koordinatörü Hasan Şirin’de konuşmasında “Romanlar Türkiye’nin asli unsurlarıdır ve milli bir duruş sergilemekteyiz. Marmaris’te Türkiye Romanları Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik  projesi gerçekleştireceğiz. Tüm Roman stk’ları Marmaris’te bir araya gelecek” dedi.  Açıklamalardan sonra Fethiye Selanikliler Yaşatma Derneği  başkanı Alp Acu tarafından Romanlar hakkında yazılar ve çeşitli makaleler yazan Araştırmacı Yazar Müge Uçar’a teşekkür plaketi verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN