Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de Açılsın

Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye Meslek Kuruluşu Güçbirliği Platformu heyetinin Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılması önerisine sıcak bakarak 'Binaların yarısını siz yapın, mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması için YÖK'ten geçirmek dahil elimden gelen desteği vereyim' diye konuştu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye Meslek Kuruluşu Güçbirliği Platformu heyetinin Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılması önerisine sıcak bakarak "Binaların yarısını siz yapın, mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması için YÖK'ten geçirmek dahil elimden gelen desteği vereyim" diye konuştu.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması için girişimler devam ediyor. Dönem Başkanı Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, FTSO Başkanı Akif Arıcan, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Gürcan ve Şehir Plancılar Odasından Ercan Çınaroğlu'ndan oluşan Fethiye Meslek Kuruluşu Güçbirliği Platformu heyeti, 7 Ekim Pazartesi günü Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar'ı makamında ziyaret ederek, Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılması için hazırladıkları gerekçeleri dosya halinde sundular.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, FTSO öncülüğünde kurulan Fethiye Yüksek Öğrenim Yaptırma  Yaşatma Derneğince Fethiye İşletme Fakültesinin bir bloğunun yapıldığını belirterek,  19 Meslek Kuruluşundan oluşan Güçbirliği Platformunun mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılmasını istediklerini dile getirdi.

Akif Arıcan, "Fethiyeliler olarak yapacağımız ortada, İşletme Fakültesi binaları için ciddi çaba sarf ettik, etmeye de devam ediyoruz. Mimarlık Fakültesi içinde bize ne düşerse yaparız" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, binaların yarısının Fethiyeliler tarafından yapılmasının kabul edilmesi halinde Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılabileceğini dile getirdi. Mansur Harmandar "Binaları yapacağız deyin Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılması için YÖK'ten de geçirmek dahil her türlü desteği veririm.  Binaların yarısını Fethiyeliler olarak yaparız diyorsanız, bunu bir protokolle kesinleştirelim. Milletvekilimiz Hasan Özyer bey biz yaparız derse, milletvekillerimiz kabul ederse, sözleşmemizi yaptıktan sonra gereken tüm desteği veririm. Bakanlık binaların yarısını halkın yapması durumunda sıcak bakıyor, halk binaları yapınca okullara da sahip çıkıyor. Binaların yarısını yapacaksanız hazırlığınızı yapın" diye konuştu.

Mansur Harmandar Seydikemer'e yapılacak yüksekokul binası için ihale aşamasına gelindiğini belirterek "Önümüzdeki günlerde ihaleyi yapacağız. Gelecek yıl eylül ayında da öğrenci alırız" dedi.

CHP'li Milletvekillerinden destek

 

Rektör Harmandar'ı ziyarete gelen CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyelerine destek verdiler. Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılmasının yerinde olacağını belirten CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan "Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılması iyi olur. Muğla'ya daha fazla hizmet getirebilmek için Nurettin Bey'in (Demir) didişmeyi bırakalım Muğla'ya hizmet etmek için bir araya gelelim önerisiyle organize ettiğimiz toplantıların ikincisini yapacağız. Bu toplantılarda Muğla milletvekillerimizin altısı, büyükşehir belediye başkanı, rektörümüz, siyasi partilerin il başkanları ve toplantıyı yaptığımız ilçenin belediye başkanıyla bir araya geliyoruz. Muğla için hep birlikte neler yapabiliri konuşup harekete geçmeyi planlıyoruz. Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılmasını 26 Kasım tarihinde Hasan Beyin organize edeceği toplantıda görüşebiliriz. Mimarlık Fakültesinin Fethiye'de açılmasına desteğiz" diye konuştular. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN