Motorsiklet Turları ile Mahallelerini Tanıtıyorlar

Mahallelerinin adını duyurabilmek adına 8 yıl önce 3 motor ile çevre il ve ilçelere yılda iki defa gezi düzenlemeye başlayan Nif Mahallesinin motor tutkunları yıllar geçtikçe sayılarını daha fazla sayılara ulaştırdılar.2017 yılının ilk gezisini Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen 10. Uluslar arası Muğla Yörük Türkmen Düzeyn Yaylası Şenliği yerine yapan motor tutkunları şenlikteki vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Mahallelerinin adını duyurabilmek adına 8 yıl önce 3 motor ile çevre il ve ilçelere yılda iki defa gezi düzenlemeye başlayan Nif Mahallesinin motor tutkunları yıllar geçtikçe sayılarını daha fazla sayılara ulaştırdılar.2017 yılının ilk gezisini Muğla Yörük Obaları Derneği  tarafından düzenlenen 10. Uluslar arası Muğla Yörük Türkmen Düzeyn Yaylası Şenliği yerine yapan motor tutkunları şenlikteki vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüler.

8 yıl önce Nif Mahallesinin motor tutkunu 3 genci tarafından hem mahallelerinin adını çevre il ve ilçelere duyurmak, hem de motor tutkularını giderebilmek üzere başlatılan motor gezilerine motor tutkunu mahalle halkı tarafından ilgi gün geçtikçe çoğalıyor. 20167  yılının ilk gezisini Muğla Yörük Şenliğinin yapıldığı Düzeyn Yaylasına  yapan grup 50’nin  üzerinde motorla gerçekleştirdi.7'den 70'e üyesi olan grubun içerisinde 1960'lı ve 1970'li yılların motorları da, 2017 yılının son model motorları da yer almakta. Sabahın erken saatlerinde Mahalle meydanında toplanan motor tutkunları mahallenin Camii imamının yaptığı dualar eşliğinde yola çıktılar. Trafiği ve kendilerini riske sokmayacak şekilde yolculuklarını sürdüren grup üyeleri, trafikte kendi aralarında kararlaştırmış oldukları kurallar doğrultusunda yolculuklarını sürdürüyorlar. Yılanlı Dağı'nda yapılan Yörük Şenliği meydanına girerek halkın önünde kortej geçişi de yapan motor grubu, şenliğe katılan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YOLDA KALAN MOTORLARI KAMYONETE YÜKLÜYORLAR

Sabahın ilk saatlerinde gezi için yola çıkan motor tutkunlarının konvoyunun en arkasında ise bir tane kamyonet yer alıyor. İçlerinde zaman zaman eski model motorların arıza yaptığı durumlarda motor tutkunları kendi imkanları ile arızalanan motorların arızasını gidermeye çalışıyorlar. Arızası büyük olan motorları ise konvoyun en arkasında yer alan kamyonete yüklüyorlar. Motor grubunu kendi aralarında kurduklarını ve yakın bir tarihte resmileştirmek istediklerini söyleyen grubun öncülerinden Ahmet Arsal, "Bizim motor turu yolculuğumuz 8 yıl önce başladı. 3 motor ile bu serüveni başlattık. Daha sonra da geleneksel hale getirdik. Sezonda iki kez yapıyoruz. Motor sever ve Nif Mahallemizi seven arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde motor turlarımızı yapmaya devam edeceğiz.Bizim bu motor turlarını gerçekleştirmemizin ana sebebi doğup büyüdüğümüz yer olan Nif Mahallemizin adını çevre il ve ilçelere duyurmak ve tanıtmak. Bir diğer sebebi ise motor tutkunu arkadaşlarla yıl da iki defa da olsa bir araya gelerek tutkumuzu paylaşmaktır" dedi.

 

 Köy halkının enerjilerini atabilmesi için yılda iki defa yapılan bu gezinin çok olumlu olduğunu söyleyen motor tutkunlarından Ali Arsal ise, "Yaklaşık 8 yıldır kalabalık bir grup şeklinde yılda iki defa motor turlarımızı gerçekleştiriyoruz. Mahallemizde daha önceki yıllarda da, bizden önceki nesillerde de bu etkinlik oluyordu. Bizde mahallemiz halkına özgü olan bu etkinliği devam ettirmek istedik ve yaklaşık 8 yıldan bu yana da kalabalık motor grubu eşliğinde gezilerimizi sürdürüyoruz. Bu organizasyonun sağlanmasındaki amaç hem motor tutkunu arkadaşlarımızla yılda iki defa da olsa bir araya gelmek, hem de önceden köy statüsünde olan Nif Mahallemizin adını duyurmaktır" diye konuştu. Motor gezilerinin hazırlıklarına 3 hafta önceden başladıklarını söyleyen Ali Arsal, "Gezi öncesi katılmak isteyen arkadaşlarımızın geziyi duymasını sağlamak için sosyal paylaşım sayfalarında etkinliğimizi duyuruyoruz. Geziyi yapacağımız günün erken saatlerinde mahalle meydanında toplanıyoruz. Köy meydanında mahallemizin imamının okuduğu dualar eşliğinde Bismillah deyip motorlarımızı çalıştırıp, yolculuğumuza başlıyoruz. Gün boyu gezimizi en iyi şekilde sürdürerek kazasız belasız evlerimize dönüyoruz" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN