Muğla Travel Turkey İzmir'de Tanıtılıyor

Muğla Valisi Amir Çiçek, beraberindeki heyetle 36 ülkeden binin üzerinde yerli ve yabancı katılımcının yer aldığı 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuar'ına katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Valisi Amir Çiçek, beraberindeki heyetle 36 ülkeden binin üzerinde yerli ve yabancı katılımcının yer aldığı 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuar’ına katıldı.

Türkiye'nin ve yabancı ülkelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara, tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı 10'uncu kez ziyaretçilere ve katılımcılara kapılarını açtı.

Turizm sektöründe önemli bir yeri olan Travel Turkey İzmir Fuar’ına, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Afganistan, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Namibya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, S. Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabve olmak üzere toplam 36 ülke katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen fuara, Muğla Valisi Amir Çiçek, sektör temsilcilerinin katılımı ile Muğla’nın tanıtımı yapıldı.

Fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Turizm sektörünü İzmir'de buluşturan fuarda partner il Mersin Uluslararası Destinasyon Partneri ise Ürdün’ün Akabe şehri oldu.

 

Fuar ziyaretinde yaptığı açıklamada tanıtımın önemine işaret eden Vali Çiçek, “İl olarak hem yurtiçi hem de yurtdışı fuarlara çok önem veriyoruz. Yeryüzü cenneti ilimizin turizm enstrümanlarını her ortamda tanıtmak için kamu, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın dört bir yanından binin üzerinde katılımcının yer aldığı Travel Turkey İzmir Fuarı pek çok alternatif turizm olanağımızı tanıtmak için fırsat. Bu fırsatı il olarak iyi değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN