Öğrenciler 'Kitaba Evet, Silaha Hayır'

Türkiye'de ilk defa Fethiye'de Gazeteci Yazar Sıddık Sönmez tarafından başlatılan 'Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al' etkinliğinin 7'incisi yoğun katılım ile düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Türkiye’de ilk defa Fethiye’de; Gazeteci Yazar Sıddık Sönmez tarafından  başlatılan “Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al”  etkinliğinin 7’incisi yoğun katılım ile düzenlendi.  Kısa adı Arkid olan Arkadaşım Kitap Derneği tarafından 7 yıl önce başlatılan etkinlik; Fethiye’nin dışında birçok şehrimizde de gerçekleşti.  Kitap Bayramı  olarak adlandırılan “Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al”  kampanyasında; bu güne kadar 15.000’den fazla çocuğa 100 Temel Eser’den seçilen kitaplar dağıtıldı.

 

Salı Pazarında öğrencilerin, öğretmenlerin ve  velilerin  katılımıyla yürüyüş ile başlayan  Kitap Bayramı etkinliği;  Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.  Salı pazarında toplanan öğrenciler “Kitaba Evet, Silaha Hayır” sloganlarıyla Fethiye Belediyesi Kültür Merkezine doğru yürüyüşe geçtiler.  Yürüyüşten sonra öğrenciler oyuncak silahlarını bırakıp, kitaplarını aldılar. Bu sene  düzenlenen Kitap Bayramı etkinliğine;  Fethiyespor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları dernekleri de katıldılar. Şehitlerimiz için saygı duruşu ile başlayan “Oyuncak Silahını Getir Kitabını Al”  etkinliğini 7 yıldır düzenleyen Arkadaşım Kitap Sosyal Kültürel İletişim Derneği Başkanı Gazeteci Sıddık Sönmez bir  açılış  konuşması  yaptı. Sıdık Sönmez konuşmasında etkinliğe katılanlara ve destekleyenlere çok teşekkür etti. Silahı ve cehaleti kitap ile yenebiliriz diyen Sıddık Sönmez; Fethiye Emniyet Müdürü Hakan Aşık’a şehitlerimiz anısına çiçek hediye etti. Kitap Bayramı etkinliğine katılan Fethiye Emniyet Müdürü Hakan Aşık  konuşmasında “Bu çiçeği 15 Temmuz’da ve daha sonraki patlamalarda kahramanca görev yapan Şehit arkadaşlarım ve kahramanca görev yapan mesai arkadaşlarım adına alıyorum. Bu duyarlılığınız bize daha çok kuver veriyor. Böyle bir  dönemde birlik ve beraberlik içersinde olmamız gerekir. Çünkü dört bir yanımız düşmanlarla dolu. Bunların hepsinden farkındayız. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece her zaman söylediğim gibi bu bayrak dalgalanacak ve bu ezanlar susmayacak. Bu bayrağı indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi. Konuşmalardan sonra öğrenciler sıraya girerek; oyuncak silahlarını atıp, kitaplarını aldılar. Etkinlikte; Fethiye’nin sevilen sanatçısı Deniz Gültekin  çocuklara güzel  bir konser verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN