'Okuyorum, Yazıyorum' Projesi Muğla'da Devam Ediyor

Türkiye'de Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen 'Oku-Yorum, Yazı-Yorum' projesi faaliyetleri devam ediyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Proje; 69 ilde bulunan Ortaöğretim Genel Müdürlüğe bağlı 93 sosyal bilimler lisesinden 930 öğrenci ile danışman öğretmenlerinin katılımıyla yürütülüyor. Yürütülen proje ile öğrenciler akademik başarılarına katkı sağlayan sosyal ve duygusal beceriler; görev performansı, duygu düzenleme, iş birliği, açık fikirlilik, üst düzey düşünme ve başkalarıyla etkileşimde olma becerilerinin gelişimine katkı sunulması ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetiştirilmesi hedefleniyor. Proje ile ayrıca okuma kültürünün kazandırılması, "Okulun Kalbi Kütüphaneler" projesi faaliyetlerinin desteklenmesi ve "Okul Ortaklığı Projesi" ile ilişkili olarak sosyal bilimler liseleri arasındaki iletişimin, iş birliğinin sağlanması hedefleniyor. Bu çerçevede projede yer alan öğrenciler ve danışman öğretmenler tarafından Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda Prof. Dr. Pervin Çağan, Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Eylen Terzi ve Muhammer Cihan’ın katılımlarıyla “Kutadgu Bilig” adlı panel gerçekleştirildi.

Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazır bulunduğu konferansta, Fethiye Belediye Fen Lisesi, Muğla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi ve Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri hazırlamış oldukları makaleleri sundu.

Panel sonunda konuşma yapan Prof. Dr. Pervin Çağan; “Öğrencilerin sunmuş olduğu bildirileri dinlerken öğrencilerimizin heyecanlı halleri beni çok etkiledi. Çok emek verdiklerini görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Burada bulunduğum için sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eylen Terzi de “Bakanlığımızın Sosyal Bilimler Liselerimizde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürüttüğü "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi faaliyetleri kapsamında düzenlenen “Kutadgu Bilig” adlı paneli dinlemek bizleri geçmişimize götürdü. Burada çok büyük emek olduğu ortada. Bu büyük emek öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin eseridir. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor katılım gösteren Prof. Dr. Pervin Çağan’a ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN