Onlar Yaşattı Sırada Bakıcı Aile Bulmak Var

Alanya'da yaşayan Gülhan Çelik 15 Şubat tarihinde Alanya'da araba çarpan sokak köpeğini yaşatmak için tüm imkanlarını seferber etti. Veterinerlerin uyutulmasını önerdiği köpeği pes etmeyerek tedavi ettirmeyi kafasına koyan Çelik çareyi Fethiye'de Bölge Veteriner Kliniği'nde buldu. Bölge Veteriner Kliniği'nde Özgür Yaman ve Anıl Tezcan tarafından omurilik düzeltme ameliyatı ile hayata döndürüldü.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Alanya’da 15 Şubat tarihinde bir sokak köpeğine araba çarptı. Ağır yaralanan köpeğe Gülhan Çelik sahip çıktı. Köpeği Antalya’da Alanya’da ve Manavgat’ta tedavi ettirebilmek için büyük uğraşlar veren Çelik’e gittiği her yerde bu köpek yaşamaz uyutalım cevabı verildi. Pes etmeyen hayvan sever Gülhan Çelik çareyi sosyal medya üzerinden araştırmalar yapmakta buldu. Sosyal Medya üzerinden İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Özgür Yaman ile Gülhan Çelik’in tanışması bir canın daha hayata döndürülmesine vesile oldu.
“BU ŞANSI ONA VERMELİYDİK”
Bir canın daha hayata tutunmasına aracılık etmesi gözlerindeki mutluluktan okunan Gülhan Çelik “Ben gönüllüyüm. Elimden geldiği kadar sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışan bir insanım. Sadece Ankara PATİPARK iletişimimize olumlu döndü. Bu süreci benimle takip eden dostlarım vardı. Onları unutmam mümkün değil. Bu şansı ona vermeliydik” diye konuştu. 
“BİR ŞANSI VARSA BUNU DENEMEK İSTEDİM”
Sokak köpeğini 15 Şubat’ta meydana gelen kazadan sonra bir saat içerisinde kliniğe götürdüğünü anlatan Gülhan Çelik “Film çekildi. Bu filme bakılarak uyutalım şeklinde de bir cevap alabilirdik. Bir şansı varsa bunu denemek istedim. Özgür hocamıza bahsettim sonrasında Türkiye’den iki ayrı hocaya çocuğumuzun filmlerini gönderdim. Uyutalım diyen de oldu. Eğer bu çocuğa sonrasında biri bakacaksa ameliyat olmasında fayda var diye bir ses video da bana gönderildi. Bunu Özgür Hoca’yla paylaştım. Oradaki küçük ümide biraz tutunarak bu operasyona evet yapalım kararı verdik. Uyutmak kolay. Yemek yiyor , su içiyor. 48 saatlik süre boyunca kakasını yapması önemliydi. Onu yaptı. Son çekilen 45 saniyelik video da oturur vaziyetteydi devrilme yoktu. Bunlar ümit vaat eden şeylerdi” dedi.
“BU ÇOCUĞA BAKACAK BİRİ ÇIKARSA BU YAŞAM ŞANSI  ÇOK KALİTELİ BİR ŞEKİLDE TEKRARDAN VERİLEBİLİR”
Bundan sonra ki süreçte yolun daha uzun olduğunu ifade eden Gülhan Çelik “ Sonrasında bu çocuğa bakacak biri çıkarsa bu yaşam şansı  çok kaliteli bir şekilde tekrardan verilebilir. Birebir özel ilgi, evin bahçesinin uygun olması. Bu süreçte maddi olarak da güçlü durmak gerekecek. Alanya’dan sonra ki sürecimizde HAYTAP’ın açmış olduğu ilanı Özgür Bey’in sormuş olduğu tomografisini görelim sonra karar verelim denilince 48 saat içerisinde Fethiye’ye Özgür Hoca’ma gönderdik. Tomografi çok ümit vaat etmiyordu. Fakat küçük bir ümit vardı. Ameliyat günü planlanarak yapıldı. Her şey güzel geçti. İnşallah bundan sonraki süreçte daha iyi olacak” dedi.  
“YAPILACAK OLAN YÜRÜTEÇ DESTEĞİ İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Yaşamsal tedavisinin tamamlanmasının ardından sokak köpeğinin yürüyebilmesi için çalışacaklarını belirten Gülhan Çelik “İlerleyen günlerde Hasan Bey ile iletişime geçeceğiz. İnanıyorum yapılacak olan yürüteç desteği ile yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonar ki süreçte düzgün bir ailesi olması lazım. Ailenin hayvan sever olması çok önemli” dedi.

“BUNDAN SONRA ZOR BİR SÜREÇ VAR. SABIRLA BAKILMASI GEREKİYOR”
Böyle bir olayı duyduktan sonra hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Özgür Yaman “HAYED(FETHİYE) burada kaldığı sürece gönüllü olarak gelip köpeğin sorumlulukları için söz verdiler. HAYTAP(Hayvan Hakları Federasyonu) ile görüştüm. Köpeğin hareketsiz kalacağı bir süre olacak. Bunun 2 haftası için söz verdiler. Bu güzel bir işbirliği oldu. Köpeğe takılacak vidalarla ilgili de  EFA firması gerçekten her şeyi çok esnetti. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Bizim kliniğimiz bu tip vakalarda çok etkili. 3 boyutlu görseller alıp neyin ne kadar yapılabileceğini tespit edebiliyoruz. Bu çocuğumuza büyük ihtimal bir yürüteç takılacak. Bu yürüteç takıldığı süreçte omurun postürü toparlanması adına böyle bir ameliyat yaptık. Bundan sonra zor bir süreç var. Sabırla bakılması gerekiyor. İdrar ile ilgili sıkıntılar oluşabilir. Enfeksiyona yakalanabilir. Sürekli antibiyotik kullanması gerekiyor. Bu konularda aileyi hazırlayacağız” dedi. 
“ÇOK İYİ BİR AİLEYE İHTİYACIMIZ VAR”
Kendisine Gülhan Çelik’in sosyal medya üzerinden ulaştığını belirten Özgür Yaman “İki omurun tamamen kırıldığı ve omuriliğin neredeyse tamamen koptuğu bir vakayla karşı karşıyaydık. Tomografi şansımız olduğu için görüp yardımcı olmak istedik. Ciddi desteklerle bu süreci buraya kadar getirdik. Fethiye’de böyle operasyonlara müdahale edebiliyor olmamız önemli bir detay. Bu ameliyatla postürü düzeltilmiş ve yürüteçle daha iyi yaşıyor olacak. İşin en zor kısmını bitirdik. Bu saatten sonra daha güzel şeyler bekliyoruz. Çok iyi bir aileye ihtiyacımız var. Düzenli bakıma ihtiyacımız var. İyi bir aileyle yürüteçle hayatını sürdürebilir. İnşallah güzel şeyler olacak. İyi bir aile için biz hazırız” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN