Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, 'Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500'e yakın otistik çocuğumuz var' şeklinde ifadeler kullandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza attı. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni yapıldı. Hayırsever bir iş insanı tarafından Fethiye Belediyesi tarafından belirlenen Akarca Mahallesi 890 Sokak’ta hayata geçirilecek projenin temel atma törenine Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Otizm Derneği Başkanı Fatma Dilek Yüksel, belediye meçli üyesi adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

ÖTEKİLEŞTİRİLMEK DEĞİL BENİMSENMEK İSTİYORUZ
İlk olarak konuşan Otizm Derneği Başkanı Fatma Dilek Yüksel, “Otizm bir engel değil, bir farklılıktır. Evet biz farklıyız ama farklılıklarımızla bir aradayız. Aynı havayı soluyor, aynı masada oturuyor ve aynı yollarda yürüyoruz. Ötekileştirilmek değil benimsenmek istiyoruz. Anne ve babalar olarak çocuklarımızın evlerinde çıkıp, sosyal yaşam içerisine katılmasını istiyoruz. Fethiye Otizm Derneği’ni kurarak, bir çatı altında toplanmayı ve çocuklarımıza destek olmayı hedefledik. Bölgemizde yaşayan otizmli bireylerin sayısının binleri geçtiği düşünülmektedir. Ülke genelinde baktığımızda ise 54 çocuktan biri otizmden etkilenmiştir. Çiğdem Karaca arkadaşımız bu noktada bizlere öncülük etti ve sesimizi Alim Karaca’ya duyurdu. Hayırsever iş insanı Niyazi Mete, otizm parkımızın yapımını üstlendi. Otizmli bireyler ve aileleri adına Başkanımız Alim Karaca’ya, iş insanı Niyazi Mete’ye ve Çiğdem hanıma teşekkür ediyoruz” dedi. 

BU TÜR PROJELERİ KISA SÜREDE TAMAMLAMAK ZORUNDAYIZ 
CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Dezavantajlı bireylere yönelik hayata geçirilecek bu tür uygulamalara, onları toplumda eşit seviyeye getirmek zorundayız. Eğer bu ülkede mutlu, güvenli ve huzurlu yaşamak istiyorsak; bu konuda bazı projeleri kısa sürede tamamlamak zorundayız. Bu tüm merkezlerin yanında kadın sığınma evlerini de önemsiyoruz. Günümüzdeki kadına şiddettin arttığı süreçte eşleri veya bir yakınları tarafından hayatını kaybetmeleri artık dayanılmaz hale geldi. İleri yaştaki vatandaşlarımız için rahat yaşamları için yaşlı bakım merkezleri oluşturmak durumundayız. Biz bunun birçoğunu hayata geçirmiştik” diye konuştu. 

BÖLGEMİZDE BİN 500’E YAKIN OTİSTİK ÇOCUĞUMUZ VAR
Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Fethiye’nin her noktasında bir açılış veya temel atma törenine şahitlik ediyoruz. Bundan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Görev yaptığımız 5 yıllık süreç içerisinde, pandemi ve deprem felaketine rağmen uyumlu iki belediye ile birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarına nasıl imza attığımıza sizler tanıklık ettiniz. Önümüzdeki dönemde tarihi hizmet rekoruna imza atacağız. Önümüzdeki 5 yılı Sayın Ahmet Aras ile planlıyoruz. Proje ekiplerimiz çalışma halinde. Bizleri daha güzel günlerin beklediğinden hiç şüpheniz olmasın. Rehavete kapılmadan 31 Mart Pazar gününe kadar hep beraber çalışacağız. Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var. Dernek başkanımız bize talebini ilettiğinde hiç tereddütsüz birlikte yürüyeceğimizi söylemiştik. Hayırsever iş insanı Sayın Niyazi Mete ile birlikte temel atma törenimizi gerçekleştireceğiz. Aynı şekilde Alzheimer Derneği Başkanı Dr. Mehdi Sadat da bize geldiğinde Alzheimer merkezi yapılması için destek istemişti. Hemen yer tahsisini yaparak, hayırseverlerimizle birlikte oranın da açılışını gerçekleştirdik. Umarım bu tesisimizin açılışını 3 ay sonra sizlerle birlikte gerçekleştiririz” açıklamasında bulundu. 
Konuşmaların ardından Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras ve davetliler tarafından projenin temeli atıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN