Piyanist Seonghyeon Leem ağırlandı

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem'i, Bitez'deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi'nde konuk etti…

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem, Aktur A.Ş.’nin etkinlik sponsorluğunda Bodrum’da bir konser verdi. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi işbirliği ile Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyiciyle buluşan Seonghyeon Leem, geçtiğimiz yıl 5.’si düzenlenen İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması'nda jüri kararıyla birinciliği kazanmış ve ödül olarak Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde konser vermeye hak kazanmıştı.

Dört eserle kalpleri fetetti

Bodrumlu klasik müzikseverin önünde seslendirdiği dört eserle harika bir konsere imza atan Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem, Avrupa’daki ilk çıkışını Viyana’daki Mozarthaus Konzertsaal’da yaptı. Gian Battista Viotti Uluslararası Müzik Yarışması ve Moskova Uluslararası Piyano Yarışması’nda ödül kazandı. Oda müziğinin yanı sıra solo performans sergilemekte üstün bir motivasyona sahip olan sanatçı, Almanya, Avusturya, Macaristan, Belçika, İspanya, Polonya ve Güney Kore’de sahne aldı. Hâlen Salzburg ve Leipzig’de okumayan Leem, Musica Mundi Festivali eğitim kadrosunun bir üyesi…

Klasik müziğin seçkin eserleri seslendirildi

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gün batımında başlayan, yıldızların altında devam eden gecede İzleyiciler, klasik müziğin en seçkin eserlerinden oluşan bir seçkiyi, Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem’in, hünerli ellerinden dinledi.

Programa J. Haydn’ın, “Sonata in E major, Hob. XVI:31” başlıklı eseriyle başlayan Leem’in seslendirdiği yapıt şu başlıklardan oluşuyordu: “I. Moderato”; “II. Allegretto”, ve “III. Finale: Presto”. Ardında F. Chopin’in “Sonata No. 2 in b flat minor, Op. 35” isimli yapıtını sergileyen sanatçı bu eserde yer alan “I. Grave. Doppio movimento”; “II. Scherzo; “III. Marche funèbre: Lento” ve “IV. Finale: Presto” adlı dört bölümle alkış aldı. Bu iki eserin ardından programa ara verildi. Programın ikinci yarısına J. Brahms’tan “4 Ballades, Op. 10” ile devam edildi. 4 ballad şu isimlerle anılıyor: “No. 1 in d minor. Andante”; “No. 2 in D major. Andante”; “No. 3 in b minor. Intermezzo. Allegro” ve “No. 4 in B major. Andante con moto”.

“The Firebird Suite” ile bis yaptı

Programının ardından, Bodrumlu sanatseverin alkışlarla sahneye geri çağardığı Leem, bis yaparak bu defa I. Stravinsky’nin “The Firebird Suite” adlı eserini, G. Agosti transcripsiyonu ile seslendirerek büyük beğeni topaldı. Bu eser de, “I. Danse infernale du roi Kastcheï”; “II. Berceuse” ve “III. Finale” başlıklarını taşıyordu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN