'Resim Ve Çiçek' Sergisi Açıldı

Fethiye'nin tanınmış ressamlarından Hale Eralp, Ressam Bilge Thompson ve Ressam Jale Coşar'ın resim ve çiçek sergisi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından açıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’nin tanınmış ressamlarından Hale Eralp, Ressam Bilge Thompson ve Ressam Jale Coşar’ın  resim ve çiçek sergisi; Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından açıldı.

Yoğun katılımın olduğu açılış törenine; Fethiye Belediye başkan yardımcısı M. Yılmaz Cesur, Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler Müdürü Halime Ok, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, Fethiye Ressamlar Derneği Başkanı Ülkü Karaören , Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi başkanı Dr. Nalan Ünal, ADD Fethiye şubesi başkanı Haydar Murat Topçu, Ölüdeniz eski belediye başkanı Keramettin Yılmaz, FBKM ve Fetav  sanatçıları ile davetliler katıldılar.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Hale Eralp “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur diyen Yüce Atatürk’ümüz gerçekten çok doğruyu söylemiş. Çünkü sanatın her kolu insanının ruhunu inceltir. Ruh incelince yücelir. Yücelen ruha sevgi dolar ve sevgi birlik ve beraberliği getirir. Ne mutlu bu duyguları yaşayanlara ve biz bu sergiyi sevgiyle hazırladık. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler Müdürü Halime Ok’ta konuşmasında sergiyi Fethiye’ye kazandıran Ressam Hale Eralp, Ressam Bilge Thompson ve Ressam Jale Coşar’a teşekkür etti.

 

Fethiye’deki  kültür ve sanat  çalışmalarına destek veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı  sergiyi gezdikten sonra basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Başkan Saatcı açıklamasında “Bu güzel sergiyi Fethiye’ye kazandıran Hale ve  Jale ile Bilge hanıma  çok teşekkür ediyorum. Sergiyi gezdim; hem soyut resimleri  hem de diğer resimleri  ve Jale hanımın yaptığı çiçekleri gördüm. Çok keyif aldım. Kadın bizim gözümüzde üretendir, anaçtır ve törendir.  Evde ailesiyle ilgilenen, torun ve çocuk bakan ama aynı zamanda hayatın içinde olup güzel sanatlarla uğraşarak, güzel eserler gerçekleştirip ve bunları sergileyecek hale getirilmek kolay bir şey değil.  Ben  bu üretken insanlarımızı her türlü övgüye ve saygıya layık olarak görmekteyim.  Fethiye’de Kültür ve Sanata sahip çıkarak adına yakışır bir şekilde faaliyet gösteren Fethiye Belediyesi Kültür Merkezimiz; Saygıdeğer Fethiyelilere bu güzel sergiyi kazandırdığı içinde çok mutluyum” dedi. (Haber:  Özgül Özdemir)

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN