Sorunsuz Bir Sezon İçin Çalışıyor

Sezon öncesi Dalaman Havalimanında yaşanan sorunların çözümü için çaba sarf eden FTSO Yönetimince, Dalaman Havalimanı Başmüdürü İlhami Şimşek ile Dalaman Havalimanı YDA Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz ziyaret edilerek sorunların çözümü konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Sezon öncesi Dalaman Havalimanında yaşanan sorunların çözümü için çaba sarf eden FTSO Yönetimince, Dalaman Havalimanı Başmüdürü İlhami Şimşek ile Dalaman Havalimanı YDA Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz ziyaret edilerek sorunların çözümü konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok ile 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Ertuğrul Gürkan, FTSO üyesi işletmelerin yaz sezonunda Dalaman Havaalanında yaşadığı sorunların en aza indirilmesi amacıyla ilk olarak Dalaman Havalimanı Başmüdürü İlhami Şimşek ile görüştü.

FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok ziyarette kurumlar arası ilişkilerin güçlenmesiyle sorunların daha kısa sürelerde çözüldüğüne dikkat çektiği konuşmasında, ”Yaşadığımız sorunları çözmek için işbirliği ve iletişim kanallarını seçiyoruz. Dalaman Havalimanı bizim de göz bebeğimiz. Yaşanan sorunları konuşarak, iletişime geçerek çözebiliriz. Turizm, bölgemiz için çok önemli. Dalaman Havalimanı da bölgemizin en önemli giriş kapısı. Havalimanına ilk geldiğinde veya giderken gördüğü kötü bir algı turistleri olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

Ertuğrul Gürkan TÜRSAB BYK'nın Fethiye Belediyesiyle işbirliği ile tatilcilerin kaçak acentelerden korunması amacıyla hazırladığı panonun, Fethiye'de çeşitli noktalara asılacağını, Dalaman Havaalanı yolcu çıkış noktasında uygun bir yere de asılmasını istediklerini anlattı.

Dalaman Havalimanı Başmüdürü İlhami Şimşek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İletişim kanalarını açarak göremediğimiz sorunları konuşarak görürüz. Elimizden geldiğince de sorunların çözümü için çalışırız. Pano konusunda arkadaşlarımızla görüşürüz. Bu konuyu YDA ile de görüşürseniz daha iyi olur” diye konuştu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok ile 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Ertuğrul Gürkan, Dalaman Havalimanı YDA Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz'ı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

YDA Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz konuşmasında yapımı devam eden dış hatlar terminali hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin dördüncü büyük havaalanına sahip olmasına karşı Dalaman'ın fazla gelişmediğini belirterek "Malzeme alımlarını bölge işletmelerinden yapılmasına özen gösteriyoruz. Arkadaşlarımıza burada bulamazsanız büyük şehirlerden alın diye telkinde bulunuyoruz" diye konuştu.

2017 Daha İyi Geçecek

Yaklaşan turizm sezonu konusunda yaptığı değerlendirmede geçen yıla oranla Rus turist sayısında ciddi artış yaşanacağına dikkat çeken Cengiz Tuğrul Ayaz, "Yapılan görüşmelerde 2017 Yılının geçen yıla oranla daha iyi geçeceğini düşünüyoruz.  Almanya ve Hollanda'da sıkıntı var. İngiliz pazarını canlı tutmaya çalışıyoruz. Yaz aylarında Beyrut'tan direk uçuşlar başlayabilir. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok istatistiki bilgilerin önemine değinerek, Dalaman Havaalanına gelen turistlerin istatistiki bilgilerinin paylaşılması halinde, işletmecilerin geleceğe yönelik tanıtım çalışmalarında faydası olacağını belirterek "Bölgemizin gelişmesine katkı sağlayabiliriz" diye konuştu.

9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Ertuğrul Gürkan, yerli turist sayısında artış beklendiğini belirterek Karadeniz ve Doğu bölgelerinden Dalaman'a direk uçuş olması halinde bölge turizmi için ciddi katkı sağlayacağını dile getirdi. Gürkan, TÜRSAB BYK'nın Fethiye Belediyesiyle işbirliği ile tatilcilerin kaçak acentelerden korunması amacıyla hazırladığı panonun Dalaman Havaalanının yolcu çıkış noktasına asılmasını istediklerini anlattı.

 

YDA Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz pano konusunda yardımcı olacaklarını belirterek "DHMİ onaylarsa bizim için panonun sakıncası olmaz. Görsel olarak rahatsız etmeyecek bir şekilde hazırlanırsa daha iyi olur. Turistlerin istatistiki bilgilerini de çok gizli değilse tabi ki paylaşabiliriz. Bir toplantı düzenlemeniz halinde Odaya gelebiliriz, bilgileri paylaşırız. Biz bu bölge için buradayız" diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN