Tandem İçin Son Adıma Gelindi

Fethiye'de 1990'lı yıllarda sportif bir faaliyet olarak başlayan tandem (ikili) yamaç paraşütü pilotluğunun resmen meslek olarak tanımlanması konusunda FTSO tarafından atılan adımlar sonuca yaklaştı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de 1990’lı yıllarda sportif bir faaliyet olarak başlayan tandem (ikili) yamaç paraşütü pilotluğunun resmen meslek olarak tanımlanması konusunda FTSO tarafından atılan adımlar sonuca yaklaştı. Tandem (ikili) yamaç paraşütü pilotluğunun meslek olarak tanımlanmasının ardından mesleği icra edecek kişilerde aranan standart ve yeterlilikler yasal olarak belgelendirilecek.

Tandem (ikili) yamaç paraşütü pilotluğunun meslek olarak tanımlanması ile ilgili olarak 12 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da düzenlenen toplantıda, Mesleki Yeterlilik Kurumu Spor ve Rekreasyon sektör komitesi bir araya geldi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Tandem Öğretmeni Pilot Faruk BOZKURT, Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı ve tandem pilot Celal Yıldız ile ölçme ve değerlendirme uzmanı Eyyüp Onat'ın FTSO'nı temsilen katıldığı toplantıya ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu Meslek Standartları Daire Başkanı Yaprak Akçay Zileli, MYK Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi Başkanı/Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB Genel Merkez Danışmanı Ali Rendan, MYK Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi Başkan Vekili/Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanlığı Daire Başkanı Dr. İsmail Gedikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Yusuf Kalmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Uzman Önder Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı Ankara TVF Spor Lisesi - Öğretmen Hasan Gökten, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü – Uzman Kamil Gökhan Nebioğlu, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu OLEYİS Sendikası İç Anadolu 2. Bölge Şube Baş Yardımcısı H.Burak Kolsal, Meslek Standartları Daire Başkanlığı Uzman Yardımcısı Ayşe Gülçin Ertekin ve Süleyman Arıkboğa katıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi toplantısında, komitede alınan kararlar doğrultusunda, taslak standart üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılması, Türk Hava Sporları Federasyonu Başkanlığından gelecek görüşlerin değerlendirilmesi ve son hali verilen taslak standardın elektronik ortamda Komite Onayına sunulmasına karar verildi.

'Tandem Yamaç Paraşütü (Seviye 5)' taslak meslek standardı, komite onayı sonrasında Mesleki Yeterlilik Kurulu onayına sunulacak ve ardından Resmi Gazetede yayımlanacak.

Bu güne kadar yapılan çalışmalar

 

Tandem (ikili) yamaç paraşütü pilotluğunun meslek olarak tanımlanması amacıyla meslek standardı hazırlama çalışmalarına başlayan, FTSO 18 Mayıs 2015 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ‘Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü’ imzalamıştı. Çalışmalar kapsamında 'Tandem Yamaç Paraşütü (Seviye 5) Taslak Meslek Standardı hazırlanmış, meslekle ilgili kurumlardan görüş alınmış ve bu görüşlerin değerlendirilmesi sonucu standart revize edilmişti. Yine FTSO bünyesinde 03-04 Kasım 2016 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu Spor ve Rekreasyon Sektör Komitesi toplantısı yapılmış ve standardın son kez değerlendirilmesi hususunda karar alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN