Tatil Cenneti Ölüdeniz'e Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin büyüleyici güzelliğe sahip yerlerinden biri olan Ölüdeniz, tatilcilerin yaz sezonunda uğrak noktası oldu. Ölüdeniz'e nasıl gidebileceğinizi sizler için derledik.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ölüdeniz, Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinde bulunmaktadır. Kendine özgü beyaz kumsalları, turkuaz renkli denizi ve etkileyici manzaralarıyla ünlüdür. Adını, deniz suyunun oldukça sakin olması sebebiyle "ölü" olarak adlandırılmasından almıştır. Ölüdeniz, doğal koruma alanı olarak ilan edilmiştir ve özellikle plajının güzelliği ve berrak denizi nedeniyle dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çekmektedir.
Türkiye'nin göz kamaştıran doğal güzelliklerini içerisinde barındıran Ölüdeniz'e ulaşım son derece kolay ve rahat sağlanabilir niteliktedir. Muğla ilinin en güzel ilçelerinden biri olan ve turistik değeri çok fazla olan Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz’e Antalya, Muğla ve Burdur karayolları bağlantısı bulunmaktadır. Fethiye merkezinden kalkan dolmuşlar ile de Ölüdeniz’e ulaşım sağlanmaktadır.
Havayolu üzerinden bölgeye yolculuk yapmak isteyenler, Ölüdeniz'e en yakın konumda yer Dalaman Havalimanı’nı tercih edebilirler. Yaklaşık olarak bir saatlik uzaklıkta bulunan havaalanından servisler vasıtasıyla ya da şehir içi ulaşımla Ölüdeniz’e ualşım sağlanması mümkün olmaktadır.
Kendi aracıyla Ölüdeniz’e ulaşmak isteyenler Muğla Fethiye’ye ulaşım sağladıktan sonra Ölüdeniz tabelalarını takip ederek on dakikalık bir süre içerisinde Ölüdeniz'e varabilmektedir. Fethiye ilçesi ile Ölüdeniz arası yaklaşık olarak 12 kilometre mesafeye sahiptir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN