Teleferik İhalesi Yer Teslimi Yapıldı

Fethiye Güç Birliği Şirketi, Babadağ Teleferik Projesi'nin ihalesini kazanan Kırtur Limited Şirketi arasında sözleşme imzalandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Güç Birliği Şirketi, Babadağ Teleferik Projesi’nin ihalesini kazanan Kırtur Limited Şirketi arasında sözleşme imzalandı.

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ'a teleferik kurulması için Babadağ Teleferik Projesi ihalesini yıllık 2 milyon 250 bin lira kiralama bedeli ve yıllık kazancın yüzde 12.5'ini Fethiye Güç Birliği şirketine vermeyi taahhüt ederek ihaleyi kazanan Kırtur Limited Şirketi ile Fethiye Güç Birliği şirketi arasında sözleşme imzalanıp yer teslimi yapıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonu’nda gerçekleşen imza törenine FTSO ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran katıldı.

Fethiye’nin 25 yıllık hayali olan Babadağ Teleferik Projesi’nin ihalesini 3 Nisan’da yaptıklarını hatırlatan FTSO Başkanı Akif Arıcan: “Bu şartnamede mümkün olan en kısa sürede kendisinin de bu projeyi ilçemize, bölgemize kazandıracağı için mutluyuz. Bu projenin ilçemize, Muğla’mıza kazandırılmasında herkesin büyük emeği oldu. Hep beraber bu projenin ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran: “2-3 yıldır takip ettiğimiz bir projeydi. Adım adım siz bizden daha önce başlamışsınız takibe. Bizde sizin peşinizden takip etmeye başladık. Dolayısıyla şuanda geldiğimiz nokta birlikte hareket etme noktası. İnşallah bunu en kısa sürede daha üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Babadağ’ı çok önemli bir yer. Ben ilk ziyarete geldiğimde yukarı çıkamamıştık. Karlı bir zamandı, döndük. 1 sene sonra tekrar ziyaret etme şansımız oldu. Bence Allah’ın Dünya’da Türkiye’ye bahşetmiş olduğu müthiş bir yer. Dolayısıyla beni içine çeken ticaret değil Babadağ’ın kendisi oldu. Proje birkaç ayaklı proje. İnşallah bunu belirttiğimiz süreler içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Babadağ’ın sadece Fethiye’ye değil, Muğla’ya, Türkiye’ye hatta Dünya’ya örnek bir proje olmasını diliyorum. Benim düşüncem şu: Dünya’nın izleyeceği bir proje olacak. Biz bunu hedefliyoruz. Proje Fethiye, Muğla ve Türkiye’ye hayırlı olsun” diye konuştu.

 

FTSO ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran arasında imzalanan sözleşmenin ardından Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran, Babadağ’ın verdiklerini Fethiye’ye sunmaya amaçladıklarını belirterek, ilçede ihtiyaç sahibi 30 öğrenciyi baştan aşağıya giydireceklerini ve üniversiteyi kazanmış 1 kız ve 1 erkek olmak üzere başarılı öğrencilere burs vereceklerinin sözünü verdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN