Thk'nın 97. Yılı Kutlandı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 97. Yılı törenle kutlandı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 97 yılı Beşkaza Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile kutlandı. Kutlama töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Türk Hava Kurumu Fethiye Şube  Başkanı Mustafa Özkaya ve Genç Kanatlar Üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na Çelenk sunuldu.
Törende konuşan Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya “Çok kıymetli şube üyelerim, değerli misafirler, havacılığa gönül vermiş sevgili öğrenciler ve ilçemizin kıymetli, vefakar basın mensupları.
97 yıl önce bugün, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan ve 10 yıl sonra ismi Türk Hava Kurumu olarak değiştirilen, ülkemizin ve milletimizin gurur kaynağı olan bu güzide kurumumuzun kuruluş yıldönümü çelenk sunma törenine gelerek kurumumuza sahip çıkmanızdan dolayı Türk Hava Kurumu Fethiye şube başkanlığı olarak teşekkürlerimi sunarım. 
Türk Hava Kurumu 97 yıldan bu yana yüce Türk Milleti’nin desteğiyle büyümüş, ilerlemiş ve yurt genelinde 400’e yakın şube ağı ile havacılığa ve insanlığa büyük hizmetleri olmuş ve olmaya devam etmektedir. 
Destekleriniz ve güveninizle 3 Mart 2011 tarihinde Ülkemizin ilk ve tek Havacılık ve uzay Bilimleri İhtisas Üniversitesi olarak kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitemizle gururlanıyoruz. Geleceğin pilotları ve havacılık alanında ülkemizin ihtiyacı olan uzman personeli yetiştirerek ülkemiz havacılığına kazandırmaktayız. 
Kurumumuz tüm Türkiye’de, hiçbir ayrım gözetmeksizin, yaşları 11 ile 22 arasında değişen gençlerimizi, Genç Kanatlar topluluğu adı altında bir araya getirerek, bu gençlerimizin havacılık eğitimleri alanında olması gereken en yüksek noktaya ulaşması için tün imkanlarını seferber etmektedir. 
Bu vesileyle yurdumuzun değişik köşelerinde bulunan Türk Hava Kurumu’na ait İzmir, Eskişehir, Antalya ve Erzincan gibi büyük havacılık eğitim merkezlerinde model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, mikrolayt, yelken kanat, planör gibi sportif amatör havacılık kursları vermekte olup, geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam etmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan öğretmenlerimiz vasıtasıyla Model Uçak Rehber öğretmenlik kurslarını alarak yetkilendirilen öğretmenlerimiz görevli oldukları okullarında model uçak kursu açarak öğrencilerimize ilk havacılık sevgisini vermekte ve geleceğin pilotlarını yetiştirmektedirler. 
Sağlık Bakanlığımızın emrinde 7/24 çalışan Avrupa’nın en büyük ambulans helikopter filolarından birisine sahip olan Türk Hava Kurumu, havadan acil hasta, yaralı, organ nakli, gibi insan hayatını her daim önemseyen kurumumuz bu güzide hizmeti yaparak halkımıza büyük hizmetler vermektedir. 
Türk Hava Kurumu Uçuş Akademimiz sayesinde yüzlerce gencimize pilotluk eğitimi vererek özel hava yolları şirketlerine pilot yetiştirmeye devam ediyoruz.
Halktan aldığını halkına veren kurumumuz kurulduğu günden bu yana devletimizin milli bütçesinden hiçbir gelir almadan sadece halkımızın yaptığı bağışlarla 97 yıldan bu yana dimdik ayakta kalarak hizmet vermektedir. Bu bağışların toplanmasında katkı sağlayan mülki amirlerimiz , Belediye Başkanlarımız, diğer kurum daire amirlerimiz ile en ücra köşedeki vatandaşlarımıza fitre \ zekat zarflarını ulaştıran kurban derisi toplama faaliyetlerinde büyük gayret ve özveriyle bu güzide kuruma hiçbir menfaat beklemeden destek veren çok kıymetli ve değerli tüm muhtarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunmayı bir borç biliriz. 
Geleceğimizin teminatı Türk gençliğidir. Kişiler gelip geçicidir ama kurumlar kalıcıdır. Türk Hava Kurumu sonsuza dek yaşayacaktır ve yaşatılacaktır. Kıymetli katılımcılar Türk Hava Kurumuna her zaman sahip çıkalım. Ülkemiz ve milletimiz çıkarları doğrultusunda çalışarak Türk Hava Kurumu emanetini daha ilerilere götürmeye büyük gayret gösterelim. Bu vesileyle Türk Hava Kurumunun 97. Yılı ülkemize ve milletimize kutlu olsun dileğiyle. Tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimiz sunuyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN