Turizm Haftası Sergi Açılışı İle Başladı

41. Turizm Haftası Fethiye'de de 'Halı Kilim ve Çini Sergisi' açılışıyla başladı. Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde kursiyerlerin dokuduğu Fethiye ve yöresindeki halı ve kilimler ile kursiyerlerin yaptığı çini eserler göz kamaştırdı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

41. Turizm Haftası Fethiye’de de ‘Halı Kilim ve Çini Sergisi’ açılışıyla başladı. Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde kursiyerlerin dokuduğu Fethiye ve yöresindeki halı ve kilimler ile kursiyerlerin yaptığı çini eserler göz kamaştırdı.

Turizm Haftası Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezi’nde Halı Kilim ve Çini Sergisi açılışıyla başladı. Açılış törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, daire amirleri ve kursiyerler katıldılar. Halı Kilim ve Çini Sergisi’nin açılışını Kaymakam Ekrem Çalık ile CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir birlikte yaptı. Kursiyerlerin dokuduğu halı ve kilimler göz kamaştırırken, bazı kursiyerler yaptıkları dokuma tekniği hakkında bilgi de aktardılar.

Aralarında Japon ve Kazakistanlı kursiyerinde bulunduğu Halı Kilim Kursu’nda dokunan halı ve kilimler adeta göz kamaştırdı. Fethiye Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Çini Sergisi’ndeki eserlerde ilgiyle izlendi. Kursiyerlerin yaptığı eserler bir bir gezildikten sonra gazetecilere açıklama da bulunan Kaymakam Ekrem Çalık, Halı Kilim Sergisi’nin yerel kültürün yaşatılmasında çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Kaymakam Çalık, “Yöremizin halı ve kilimleri çok renkli. Uzak Doğu’dan Avrupalıya kadar kursiyerinde bulunduğu halı kilim kursunda sabırla dokunan eserler yerel kültürümüzü oldukça güzel şekilde gelecek nesillere aktarmaktadır. Turizm fuarlarına bir tezgah ile birlikte bu eserlerde götürülebilir. Ve oldukça da ilgi çeker” dedi.

 

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’de, “Kültürümüzün yansıtıldığı halı ve kilimlerimiz arasında Kaya halısı ile Seydikemer kilimi önemli bir yer tutmaktadır. Yörede yaşayan insanların kültürlerini de yansıtmaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN