Türkçe Kursuna Büyük İlgi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi'ne Türkçe öğrenmeye gelen yerleşik yabancılar, Türkiye ve Türk insanını çok sevdiklerini söylediler. Fethiye'de yaşayan yerleşik yabancılar, günlük hayatlarını kolaylaştırmak için geldikleri Türkçe kurslarına büyük ilgi gösteriyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi’ne Türkçe öğrenmeye gelen yerleşik yabancılar, Türkiye ve Türk insanını çok sevdiklerini söylediler. Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar, günlük hayatlarını kolaylaştırmak için geldikleri Türkçe kurslarına büyük ilgi gösteriyor.

 

 Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün her sene açtığı Türkçe kurslarından yılda 120 yabancı vatandaş Türkçe öğreniyor. Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı Türkçe kursunda dünyanın her yerinden gelmiş insanlarla karşılaşmak mümkün. İngiltere’den, İran’a, Suriye’den Rusya’ya, Japonya’dan Tataristan’a kadar dünyanın bir çok yerinden gelerek Fethiye’ye yerleşmiş yabancı vatandaşlar, Türk insanının sıcaklığından da çok memnun. Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiklerini belirten yabancılar; “Türkiye’de çok iyi, akıllı ve çalışkan insanlar var” diye konuştular. Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğünün açtığı Türkçe kurslarıyla ilgili bilgi aktaran Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ; “2016-2017 eğitim öğretim yılında 4 grup kursiyerimiz var. Yabancılara Türkçe kursunda A1 ve A2 seviyesinde. Yılda yaklaşık 120 kursiyere Türkçe kursumuzu veriyoruz. Bu yılda 50 kursiyerimiz bu kurslarımıza devam ediyor. Kurslarımıza İngiltere, İran, Rusya, Suriye, Tataristan, İrlanda, Ukrayna gibi değişik dünyanın birçok ülkesinden gelip Fethiye’ye yerleşmiş yabancı uyruklu vatandaşlarımız geliyor. Kursiyerlerimiz burada yaşamaktan çok mutlu. Kursiyerlerimiz Türklerin ne kadar iyi ve çalışkan olduğunu belirtiyorlar. Bu bizim için çok önemli. Biz onlara Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak her türlü desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı. Halk Eğitim Kursu’nda yabancılara Türkçe öğreten Levent Akgül; “Kurslarımız 2 çeşit. A1 ve A2 olmak üzere 2 çeşit. Bize gelen kursiyerlerimiz A1 ile yaklaşık 120 saat kendi yaşamlarını karşılayabilecek kadar Türkçe dersi alıyorlar. Daha sonra A2 ile devam ediyoruz. İngiltere’den, Rusya’dan, Singapur’dan, Japonya’dan, İran’dan dünyanın çok çeşitli ülkelerinden öğrencilerimiz var. Ben Fethiye’de yaşayan tüm yabancıların kurslarımıza gelmelerini istiyorum. Derslerimiz çok keyifli geçiyor. Dünyada ne kadar kötü şey olursa olsun bizim sınıfımızda bu yok. Bütün ülkelerden gelen insanlarla hep birlikte burada kardeşçe derslerimizi işliyoruz” dedi. Fethiye’nin Ovacık Mahallesi’nde yaşayan Japon Coco Mutlu: “1 yıldır Fethiye’de yaşıyorum. Türkçe kursuna geldim çünkü Türkiye’de rahat olmak istedim. İlk zamanlar Türkçem pek iyi değildi ama Levent Bey çok iyi öğretti. 3 aydır kursa geliyorum ve devam etmek istiyorum. Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum” dedi. Ukrayna’dan gelerek Fethiye’ye yerleşen Rus Svitlaha: “Ukrayna’dan geldim. Benim ülkemde savaş vardı. 3 yıldır Fethiye’de yaşıyorum. Bu okulda 2 kursu bitiriyorum. Türkçeyi burada öğreniyorum. Okuldaki öğretmenim çok iyi ve çok güzel öğretiyor. Bende Rusça öğretmeniyim. 33 yıl Ukrayna’da çalıştım ama artık Türkiye benim evim. Çünkü Ukrayna’da evim bombalandı. Türkiye’de yaşıyorum ve Türkçe bilmek çok istiyorum. Bu ülkede çok iyi, akıllı ve çalışkan insanlar var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN