Üniversiteye Dönüşümü İçin Başvurulacak

Mart ayı olağan toplantısını yapan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye'de açılan 3 fakültenin üniversiteye dönüşmesi için Ankara'ya talepte bulunacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Mart ayı olağan toplantısını yapan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye’de açılan 3 fakültenin üniversiteye dönüşmesi için Ankara’ya talepte bulunacak.

2017 yılı mart ayında 3’üncü kuruluş yıl dönümünü bir yemekle kutlayacak olan platform, bu yemeğe bölge milletvekillerini de davet ederek fakültelerin üniversiteye dönüşmesi için destek isteyecek.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu 2017 yılı Mart ayı olağan toplantısı 9 Mart 2017 tarihinde saat 14.00’de, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapıldı. Toplantıya  dönem başkanı olan Fethiye Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Mehmet Gümüş, Fethiye Ziraat Odası adına Adnan Koçar, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Fethiye İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli, TÜRSAB BYK Başkanı Süleyman Kaya, Muğla Şehir Plancıları Odası Fethiye Temsilcisi Ercan Çınaroğlu, FTSO ve platformun Genel Sekreteri Füsun Şahin, FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu ve davetli olarak Yolcu Taşımacıları Derneği adına Atik Ünlükaya katıldı.

Toplantıda ilk olarak Eren Dağ Kayak Merkezi ve 3.Etap Sahil Bandının durumu görüşüldü. Bu konularla birlikte Taşyaka-Kaya Köyü yolu, Fethiye Otogarı konularında da detaylı bilgi alınabilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanlarının, platformun Nisan ayı toplantısına davet edilmesine karar verildi.

Toplantıda İlçemize kongre merkezi yapılması ile ilgili düşüncenin hem Fethiye Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesinin programına alınması için çaba sarf edilmesi önerisi kabul gördü. 

Muğla ilçeleri arası ulaşım sorunu Bakanlığa iletilecek

Toplantıda ele alınan bir diğer konu da Muğla ilçeleri arasında yaşanan ulaşım sorunu oldu. Fethiye’ye Bodrum, Milas gibi ilçelerden doğrudan ulaşım aracı olmadığı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2 yıl önce çıkarılan bir yönetmelik sonucu yapılan düzenleme nedeniyle büyük otobüslerle ulaşım hizmeti veren firmaların aynı il içinde yolcu taşıyamamasının yolcuları ciddi sıkıntıya düşürdüğüne dikkat çekildi.  İl içinde taşımacılık yapan kooperatif araçlarının yetersiz olduğu dile getirilerek “Gece saat 20.00’den sonra buradan Muğla’ya giden araç yok, büyük otobüsler de genelgeden dolayı yolcu alamıyor. Dolayısıyla buradan Muğla ya da Bodrum’a gitmek isteyenler, Bodrum ve Muğla’dan Fethiye’ye gelmek isteyen yolcular, araç bulamadıkları için gelemiyorlar. Bakanlığa yazı yazarak genelgenin eski dönemde olduğu gibi 100 km ile sınırlandırılmasını isteyelim” önerisinde bulunuldu. Konuya ilişkin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yazı yazılması kararı alındı.

Üniversite kurulması için başvuru yapılacak

Platformda görüşülen bir diğer konu da üniversite şehri konusunda atılabilecek adımlar oldu. Muğla’da açılmış ancak eğitime başlamamış Mimarlık fakültesinin durumu görüşüldü. Mimarlık Fakültesinin Muğla’da eğitime başlaması için Muğla’da bulunan meslek kuruluşları tarafından yapılan girişimler değerlendirilerek, Fethiye’de bulunan İşletme Fakültesi, Ziraat Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin üniversiteye dönüşmesi için yazılı müracaat yapılmasında fikir birliğine varıldı.

FTSO Başkanı Akif Arıcan konuşmasında Mimarlık fakültesinin Fethiye’de açılması girişimi konusunda yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 10 yıl önce Mimarlık Fakültesi kurulmuş ama eğitime başlamamış. Biz de atıl olarak bekleyen Mimarlık Fakültesinin Fethiye’de açılması için girişimde bulunduk. Bundan sonra Muğlalı meslek kuruluşları harekete geçerek mimarlık fakültesinin açılması için çalışmaya başladılar. Biz, her hangi bir yerdeki değeri almak için çalışmıyoruz, sadece atıl kalan fakültenin Fethiye’de açılması için çaba sarf ettik. Kısa bir süre içinde Fethiye’de 3 fakülte kurarak büyük bir başarıya imza attık. Şimdi kamuoyu gücümüzü kullanarak Fethiye üniversitenin açılması için çaba sarf edelim” diye konuştu.

 

Mart ayının platformun kuruluş yıldönümü olması sebebiyle yapılacak yemeğe bölge milletvekillerinin de davet edilmesi ve konunun bu yemekte vekillere aktarılması görüşü oluşturuldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN