Vali Çiçek, Seydikemer'de Şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek ile eşi Hülya Çiçek Seydikemer'de düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Valisi Amir Çiçek ile eşi Hülya Çiçek Seydikemer’de düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

 İftar programına Vali Amir Çiçek ile eşi Hülya Çiçek’in yanı sıra Seydikemer Kaymakam Vekili Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, ilçe müdürleri, şehit aileleri ile gaziler katıldı.

 

İftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, şehitlerin bıraktığı en önemli emanetlerden birinin şehit aileleri olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Şehitlerimiz milletimizin birliği için canını vermiş, gazilerimiz kanını akıtmıştır. Milletimiz de her tehlikeye karşı güçlü diri ve bir olmayı biliyor” dedi.

 Bu ülke için kanını akıtan gazilerin de çok değerli olduğuna değinen Vali Çiçek, “Şehitlerimizin en önemli emanetlerinden birisi vatandır. Üzerinde yaşadığımız topraklar öyle kutsaldır ki kan akıtılmıştır. Şehitlerimiz canlarını bu vatan için vermiştir. Bu nedenle bu vatanın bölünmez bütünlüğünü ilelebet, yaşadığımız müddetçe korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Vali Çiçek, şehitlerin bıraktığı diğer emanetin ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu dile getirdi.

 Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir devlet olmadığını vurgulayan Vali Çiçek şöyle konuştu:

 “Paralel devlet diyenler 15 Temmuz’da dersini aldı ve almaya devam ediyorlar. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yargılanıyorlar. Aynı zamanda PKK da dersini alıyor. Güvenlik güçlerimiz gece gündüz demeden vatanı için çatışmaya giriyor. Artık Türkiye’mizdeki bütün militanlar temizleniyor. Şehitlerimizin diğer emanetleri de milletimizin birliği, dirliği ve düzenidir. Hiçbir terör örgütü şehitlerimizin emanetlerine bir şey yapamayacak.”

 Milletin güçlü, birlik içerisinde şehitlerinin emanetlerini koruduğunu belirten Vali Çiçek sözlerini şu şekilde tamamladı:

 “Üzerinde ay yıldız olan al bayrağımız şehitlerimizin emanetidir. Bayrağımızı devamlı gökyüzünde dalgalandıracağız. Eğer bu bayrağı koruyamazsak şehitlerimizin emanetine sahip çıkamamış oluruz. Biz emanete önem veririz. Emanetine en iyi sahip çıkan millet biziz. Emanetlerimize hiçbir zaman leke sürdürmeyeceğiz. Bu emanetleri korurken çalışacağız ve Türkiye Cumhuriyeti’ni güçlü kılacağız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN