Vatandaşlar Yeni Koronavirüs Varyantı Hakkında Konuştu

Fethiye'de vatandaşlar, bugün Türkiye'de 9 kişide görülen koronavirüsün alt varyantı Eris varyantı hakkında düşüncelerini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirttiler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türkiye’de koronavirüsün bir alt varyantı olan Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, Eris varyantı ile ilgili görüşlerini ve düşüncelerini FRT TV mikrofonları aracılığıyla anlattılar.
“Covid aşısını daha önce oldum, yeniden olmayı kesinlikle düşünmüyorum”
Yeni bir varyanta karşı aşı olmak istemediğini belirten vatandaş: “Tedbirli olmak, önlemlerimizi almak lazım. Vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım. Aşı olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü daha önce Alman aşısı oldum, sıkıntılarını çektim. Yaşayan birisi olarak asla böyle bir şeyi hem tavsiye etmem, hem yaptırmam” dedi.
“Ben aşının bir faydasını görmedim”
Aşı olmayacağını ve faydasını görmediğini belirten vatandaş: “Biz aşıya inanmıyoruz. Yani virüs ile ilgili daha önce de böyle bir şey çıktı ama hatta aşı olanlar daha kötü oldu daha çok rahatsızlıklar yaşadıklarını söylüyorlar. Ben aşı olmuyorum ve olmam yani çünkü faydasını görmedim yani öyle bir şey yoktu yani inanmıyorum ben onlara” diye konuştu.
“İnşallah Eris varyantı yaşantımızı bozmaz”
Eris varyantının yaşantıyı bozmaması temennisinde bulunan vatandaş: “İnşallah girmez, yayılmaz, bizi etkilemez, yaşantımızı bozmaz. Aşı kesinlikle olmam. Daha önce aşı oldum hiç memnun değilim. Olanlara da Allah kolaylık versin diyelim, olmayalım. Kalp krizi riskini arttırdı bana göre. Gereken yapılır ama hiçbir yer kapanmasa işimize devam etsek daha iyi olur ama kapanacaksa da kapanacağız, gerekilen neyse yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN