Yabancılardan Türkçe Kursu'na Yoğun İlgi

Fethiye'de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar başta komşuları ile olmak üzere çarşı ve pazar ile aile ortamında Türkçe konuşabilmek için Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara koşuyorlar.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye'de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar başta komşuları ile olmak üzere  çarşı ve pazar ile aile ortamında Türkçe konuşabilmek için Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara koşuyorlar.

2015 yılında 14 yabancı uyruklu vatandaşın katıldığı Türkçe kursuna geçen yıl 80 yabancı uyruklu vatandaş katılırken, bu yıl da aynı sayıda yabancı uyruklu vatandaşın katıldığı öğrenildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ ileri seviyede Türkçe kursu da verdiklerini; bu kurslara katılan Rus vatandaşların oldukça yoğun olduğunu belirtti.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nin yörede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için açtığı A1,A2,B1 seviyesi kurslarına bu yıl da yoğun bir katılım var.  Başta Rus ve İngiliz olmak üzere İran, Polonya, Belçika, Arnavutluk ,Japon ve pek çok değişik ülkeden gelen yabancı uyruklu vatandaşlar komşularının yanı sıra çarşı , pazarda alışveriş için güzel Türkçemizi öğreniyorlar. 2015 yılında 14 yabancı uyruklu vatandaşın katıldığı kurslarda son 2 yıldır büyük bir artış var. Daha çok Rus ve İngiliz uyruklu vatandaşların katıldığı kurslarda Türkçeyi  ileri dereceye getirenler de bulunuyor. Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ geçen yıl 80 yabancı uyruklu vatandaşın güzel Türkçemizi öğrendiğini belirtip son 3 yılda 175 yabancı uyruklunun Türkçemizi bu kurslarla öğrendiğini belirtti.

 

Rus, İngiliz ,Polonya, İran, Belçika ve Arnavutluk'tan da kursiyerlerimiz var diyen  Cazağ ''Fethiye Halk Eğitim Merkezi'nde her yıl 10 bine yakın kursiyere 400-500 değişik branşta kurs açıyoruz.'' dedi. Rusya'dan 2 yıl önce Fethiye'ye gelip yerleşen Svetlana Pavlovstoya Türkçe’nin kolay olmadığını belirtip '' Çok kolay olmasa da komşularımız ve Türkiye'deki arkadaşlarla konuşmak için Türkçe öğreniyorum. Bu kurslar çok faydalı.'' dedi. Arnavutluk'tan 6 yıl önce Fethiye'ye gelip yerleşen Micka Xhepexhiu Cepeciu ise 3 yıldan bu yana Türkçeyi öğrenmeye gayret ediyorum. Aslında Türkçe zor değil. Türkçe'yi öğrenerek çevremdeki Türklerle çok daha kolay anlaşıyorum'' diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN