YAPILANDIRMADA SON GÜN 31 MAYIS

Muğla SGK İl Md. Yrd. Özkan ARSLAN tarafından yazılı bir açıklama yayımlandı. Arslan Malumunuz 6736 sayılı torba Kanuna istinaden yapılandırılan borçların ilk taksitinin son ödeme tarihi 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşambadır. Burada önemli iki hatırlatma yapmak istiyorum. Birincisi Bu yapılandırmanın en önemli özelliklerinden biri ilk iki taksiti kesinlikle aksatmamak (süresinde ve eksiksiz ödemek) gerekiyor. İkincisi Şuanda TBMM'de kabul edilmiş, ancak henüz Resmi Gazetede yayınlanmamış olan yapılandırma ile ilgili dikkat edilmesi gereken konu 6736 sayılı yapılandırmaya müracaat edip de ödemeyenler 6736 sayılı yapılandırmanın kapsadığı dönemler için tekrar yapılandırma talebinde bulunamayacaklar. Bu nedenle 6736 sayılı torba Kanuna istinaden 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşamba olan ilk taksiti aksatmamaları gerekmektedir.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla SGK İl Md. Yrd. Özkan ARSLAN tarafından yazılı bir açıklama yayımlandı. Arslan; Malumunuz 6736 sayılı torba Kanuna istinaden yapılandırılan borçların ilk taksitinin son ödeme tarihi 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşambadır. Burada önemli iki hatırlatma yapmak istiyorum.  Birincisi; Bu yapılandırmanın en önemli özelliklerinden biri ilk iki taksiti kesinlikle aksatmamak (süresinde ve eksiksiz ödemek) gerekiyor.  İkincisi; Şuanda TBMM'de kabul edilmiş,  ancak henüz Resmi Gazetede yayınlanmamış olan yapılandırma ile ilgili dikkat edilmesi gereken konu; 6736 sayılı yapılandırmaya müracaat edip de ödemeyenler 6736 sayılı yapılandırmanın kapsadığı dönemler için tekrar yapılandırma talebinde bulunamayacaklar. Bu nedenle 6736 sayılı torba Kanuna istinaden 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşamba olan ilk taksiti aksatmamaları gerekmektedir.

 

Yani işin özü; "bunu ödemeyelim, yeni yapılandırmada tekrar yapılandırırız" KESİNLİKLE HATALI bir düşüncedir. Bu nedenle, işverenlerimizin, mükelleflerimizin, sigortalılarımızın 31 Mayıs Çarşamba gününe kadar ilk taksitlerini ödemeleri gerekmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN