ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK - Sonay Akkaya

ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK


 

Yapılan araştırmalar sonucu Elektromanyetik Radyasyonun en büyük zararları arasında DNA sarmalını parçalaması belirtilmektedir. DNA’nın parçalanması sonrasında birçok hücre öldüğünden dolayı kalıtsal özelliklerin aktarılması sona erer. Bu durum kanser gibi ölümcül hastalıkların yaşanmasına neden olmaktadır ve mutasyon gibi durumların yaşanmasına da sebebiyet verecektir. En büyük etkisinin gözlere olduğu tespit edilmiş olan bir durumdur.

Özellikle gelişim aşamasında olan çocukların radyasyona maruz kalması sebebiyle ciddi görme sorunlarının yaşandığı belirmiştir ve hatta körlük gibi kalıcı sorunların da meydana getirdiği gözlemlenmiştir. Elektromanyetik radyasyon sonucunda meydana gelen zararların büyük kısmı kalıcı olmaktadır. Uzmanlar radyasyonun etkilerinin artması durumunda insan neslinin tamamen yok olacağına da değinmektedir. Elektromanyetik radyasyonun bir diğer önemli etkisi de asit yağmurları gibi doğayı ve ekolojik sistemi tahrip eden olayların oluşmasına neden olmasıdır.

Yaşam alanlarımızda sürekli maruz kaldığımız, önemsemediğimiz, yanlış değerlendirdiğimiz, görünmeyen, ömrü belirsiz, sessiz ve ölümcül bir güce sahip çok yaygın bir kirlilik olan ve cep telefonundan bilgisayara, televizyondan tıraş makinesine kadar tüm teknoloji ürünlerinin (baz istasyonu, yüksek gerilim hatları vb) yaydığı elektromanyetik radyasyon, başta kanser olmak üzere beyin tümörü, alzheimer, MS, DNA kırılması, cinsel sorunlar, obezite gibi hastalıklar yaptığı bilimsel verilerle kaygı verici noktadadır. Özellikle çocuklarımızın beyin dokuları vücut kilolarına göre yetişkinlerden 10 kat fazla radyasyon emmektedir.

Elektromanyetik alanları, çevremizdeki tüm akım taşıyan kablolar, elektrikli aletler, yüksek gerilim hatları, TV ve bilgisayarlar, radyo antenleri, mikrodalga fırınlar, mobil telefonlar, cep telefonları, uydu antenleri ve verici antenler yaratır. Evlerimizde günlük kullandığımız çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, mikrodalga fırınlar, saç kurutma makinesi, elektrikli traş makinesi, elektrikli ısıtıcılar, bilgisayarlar, cep telefonları vs. Makina ve cihazların her birinin çevresinde elektromanyetik alan mevcuttur.

Yüksek gerilim hatlarının yaydığı elektromanyetik radyasyon , uzun yıllardır insanları merak ettirmiş ve endişe yaratmıştır. Bu konuyla ilgili her sene farklı çalışmalar yapılmakta raporlar yayınlanmaktadır. Yüksek gerilim hatlarının ortaya çıkarmış olduğu elektriksel radyasyonun etkisi belli malzemeler ile engellenebilirken, manyetik alanlar sadece çok özel maddeler ile kesilebilmektedir. Bugüne kadar yapılan özellikle hayvanlar üzerindeki deneyler, laboratuar çalışmaları ve klinik deneyler, yüksek gerilimin ortaya çıkardığı elektromanyetik etki ile insan sağlığı üzerindeki etkileşimi incelemek istemiştir. Bu konuda özellikle depresyon, lösemi, sinir sistemi rahatsızlıkları ve kanser türleri araştırılmıştır.

Bu kadarla da bitmiyor. Teknolojinin bize sunduğu ve yaşamımızı kolaylaştıran cep telefonu, bilgisayar, televizyon, elektrikli ev aletleri, uydu antenler, kablolu iletişim sistemleri vs. vücudun magnetik alanları ile yer kürenin magnetik alanı arasındaki uyumu bozmuştur  ve hala bozmaktadır. Çünkü insanlığın kullanımına girmiş bu aletlerin elektromanyetik alanları, insan vücudundaki elektromanyetik alanlardan ve doğal çevre alanlarından çok daha fazladır.  En fazla magnetik alana saç kurutma makinesi, elektrikli tıraş makinesi ile floresan lamba  sahiptir.

Günümüzde baz istasyonlarının mahalle içlerine , evlerin çatılarına kadar konulduğu bir dönem yaşıyoruz. Bir çok vaatlerle ve belli bir ücret dahilinde kandırılan insanlar her ne kadar zararlarını bilse de göz ardı ediyor. Haftaya araştırma sonuçlarına devam edeceğiz…sevgiyle ve esenlikle kalın...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
16May
10May
03May

ORUÇ VE YARARLARI

25Nis

ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK

19Nis

ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK

saniye sonra kapatılacak. REKLAMI GEÇ
Golden Key Residence 222