Yunus Nadi Ana Sınıfından Sergi

Fethiye'de Yunus Nadi İlköğretim Okulu ana sınıf öğrencileri, atık maddelerle yaptıkları çeşitli süs eşyalarını sergilediler…

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de Yunus Nadi İlköğretim Okulu ana  sınıf öğrencileri, atık maddelerle yaptıkları çeşitli süs eşyalarını sergilediler…

Anaokulu minik öğrencileri öğretmenlerinin ve velilerinin koordinatörlüğünde yapılan el işleri sergisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Okulu müdürü Azim Şakar ve Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar ve minik öğrenciler tarafından açılan sergi veliler ve vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Sergi açılış töreninde dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, açılış konuşmasını yapan Yunus Nadi İlkokulu Müdürü Azim Şakar, “Öğrencilerimize geri dönüşüm bilincini vermek için çaba sarf ettik. Yumurta kolisi, pet şişe, süt, çikolata, meyve suyu, ayakkabı, gömlek ve daha birçok kutularla birlikte ömrünü tamamlamış bitkiler ile plastik eşyalar ve daha bunlara benzer nice maddelerden elde edilen ürünlerimizi sergiliyoruz. Bu sergimizde atık maddelerini nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda örnekler sunmak istedik. Öğrencilerimiz de çevrede gördükleri atıkları sanat eseri haline getirmeye çalıştılar” diye konuştu. Bu yıl atık malzemeleri değerlendirme etkinliğinin 2.’sini gerçekleştirdiklerini söyleyen Okul Müdürü Azim Şakar, “Yunus Nadi İlkokulu yine farkını gösterdi diye düşünüyorum. Özellikle ana sınıfımızın çok değerli çalışması küçücük beyinlerde çevre bilincini oluşturma adına öğretmenlerimizin ve velilerimizin ortak gerçekleştirmiş olduğu bir projedir.

Bu proje her şeyden önce öğrencilerimize cevre bilincinin oluşması açısından kafalarında beyinlerinde bir farkındalık yaratıyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Ayrıca bu projenin diğer bir önemi de öğrencilerimizin anneleri, babalarıyla birlikte evde de olsa birlikte vakit geçirebilme kaliteli vakit geçirme ve ortaya bir ürün çıkarma çabası da bu çaba nın sonucu bizi çok mutlu ediyor. Bu çabanın sonucu bizlere sunuldu. Öğretmenimizin söylediği gibi doğa da ki her atık çöp değildir. Çok güzel çalışmalar var. Denizin geri getirdiği cam parçaları, plastik parçalar bir araya getirildiğinde çöp olarak düşündüğümüz malzemelerin bir araya getirildiğinde ne kadar güzel bir kompozisyon oluşturduğunu göreceksiniz. Demek ki istenirse çöp olarak algılanan veya hayatımızda kullanmadığımız malzemeleri değersiz gördüğümü malzemeleri aslında ne kadar önemli sonuçlar doğurabileceğini kadar önemli ürünler çıkacağını yardımcı karakterler olabileceğini bu sergiyi görünce hatırlanacaktır” dedi. 

 

Fethiye Belediyesi olarak okullarda yaklaşık 4 bin öğrenciye çevre bilincini öğretmek adına dersler verdiklerini söyleyen Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar ise, “Önümüzdeki günlerde okullarımızda eğitimler daha farklı şekillerde devam edecektir. Bu dersleri okullarda küçük evlatlarımıza vermemizin sebebi ise, küçük yaştaki insana verilen eğitim daha kalıcıdır. İlerleyen yaşlarında bu bilgileri unutmayarak çevreci bir birey olarak yaşayacaklardır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN