15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI…

Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı koyarak şehit düşen güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımız ilçemizde düzenlenecek olan etkinliklerle bir kez daha Rahmet ve Şükranla anılacak. Dün Şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler Cumartesi günü düzenlenecek olan Milli Birlik Yürüyüşü ile sona erecek. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye protokolü üyeleri tarafından Taşyaka şehir mezarlığında yer alan şehitlerimize Kur'an-ı Kerim ve dualar okunup, şehit mezarlarımıza karanfiller bırakıldı…

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de;  15 Temmuz  Şehitlerini Anma, Demokrasi  ve Milli Birlik Günü etkinlikleri  başladı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı koyarak şehit düşen güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımız;  ilçemizde düzenlenecek olan etkinliklerle bir kez daha Rahmet ve Şükranla  anılacak. Dün Şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler Cumartesi günü düzenlenecek olan Milli Birlik Yürüyüşü ile sona erecek. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye protokolü üyeleri  tarafından Taşyaka şehir mezarlığında yer alan şehitlerimize Kur'an-ı Kerim ve dualar okunup, şehit mezarlarımıza karanfiller bırakıldı…

15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Fethiye'de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Fethiye Taşyaka Şehir Mezarlığı'ndaki şehit kabirleri ziyaret edildi. Ziyarete Kaymakam Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Fethiye Müftü vekili Ramazan Yılmaz, bazı daire amirleri ve şehit aileleri katıldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve diğer yetkililer mezarlıkta bulunan tüm şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktılar. Burada tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra Fethiye Müftü vekili Ramazan Yılmaz, 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitlerimiz için duada bulundu. Ayrıca Fethiye Müftülüğü tarafından Merkez Yeni Cami'de de 15 Temmuz şehitlerimiz için öğle namazı öncesi mevlidi şerif okundu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'Nİ VE TÜRK MİLLETİ'Nİ HİÇBİR GÜÇ TARİHTE YOK EDEMEDİ”                                15 Temmuz günü ülkemizi, Türk Milletini hedef alan menfur bir kalkışma olduğunu, Türk milletinin bu kalkışmayı bertaraf ettiğini anlatan Kaymakam Ekrem Çalık konuşmasında  “Ülkemiz bize şehitlerin bir emaneti. Bunun bilincindeyiz ve şunun da bilinmesini istiyoruz ki; bu şehitlerin kanı ile sulanıp, kutsal vatan haline gelen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Türk Milleti'ni hiçbir güç tarihte yok edemedi. Bundan sonrada yok edemeyecektir. Her Türk vatandaşı canını bu ülke için seve seve verecektir. Bağımsızlığımız, kendi bayrağımız altında yaşamak en büyük ayrıcalığımızdır. Bizim için gidecek başka ülke yok. Genç nesillerle birlikte ülkemizi gelecekte muasır medeniyetler seviyesinin en üst düzeyine çıkarmak hedefimiz olacaktır” dedi.

“TÜRK MİLLETİ KENDİ İÇİNDE BİR OLDUKÇA, KENDİSİYLE SAVAŞMADIKÇA TÜRK MİLLETİ'Nİ HİÇBİR GÜÇ YIKAMAZ”                                                                                                                                                             15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletine karşı açılmış bir savaş olduğunu ifade eden Çalık  “Biz Türk Milliyetçiliği derken başka milletlere de saygı ve sevgimiz var. Ama milletimizi de hedef alan hiçbir saldırıya da kayıtsız kalamayız. Bu saldırı Orta Doğu'da yeni bir harita çizme savaşıdır. Küresel güçlerin açtığı bir savaştır. Topyekün savaşın bir benzeridir. Türk Milleti kendi içinde bir oldukça, kendisiyle savaşmadıkça Türk Milleti'ni hiçbir güç yıkamaz. O yüzden bütün milletimizi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyetimizi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum.  Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

 

“FETHİYE'DE YAPILACAK ETKİNLİKLER”                                                                                                                              Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık  “Fethiye'de yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgilerde aktararak, "Perşembe günü saat 17:30'da Üzümlü yolu üzerindeki 15 Temmuz Şehitlik Ormanı'nda şehit aileleri ile birlikte ağaç dikimi yapacağız. Cuma günü okunan duaların hatimleri yapılacak. Marmaris'te şehit aileleri ile bir akşam yemeği var. Cumartesi günü saat 20:30'da birlik ve bayrak yürüyüşümüz olacak. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN