1.KAYAKÖY ŞENLİĞİ COŞKULU GEÇTİ

Fethiye Belediyesi ile Kayaköy Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile bu yıl 1.'si yapılan Kayaköy Şenliği coşkulu geçti. Şenlikte Kayaköy sakinleri el işi göz nuru el sanatları ile yöre ürünlerini stantlarda satarken, mahalli sanatçılarda hünerlerini konuşturup, bol bol müzik dinletisi sundular.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi ile Kayaköy Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile bu yıl 1.’si yapılan Kayaköy Şenliği coşkulu geçti. Şenlikte Kayaköy sakinleri el işi göz nuru el sanatları ile yöre ürünlerini stantlarda satarken, mahalli sanatçılarda hünerlerini konuşturup, bol bol müzik dinletisi sundular. 

Fethiye Belediyesi ile Kayaköy Mahallesi Muhtarlığı iş birliği ile bu yıl 1.’si düzenlenen Kayaköy Şenliği coşkulu geçti. Şenlikte Kayaköy sakinleri, el işi göz nuru el sanatları ile yörede yetişen ürünlerin satışlarını yaptılar. Kayaköy Kuyubaşı Mevkiinden, İlk okula kadar kurulan stantlarda el sanatları ürünleri satıldı. Yörede yaşayan mahalli sanatçılar sazlı sözlü müzik dinletileri yaparken, hareketli müzik eşliğinde oyunlar oynayan vatandaşlar bol bol stres attılar. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Mahalle Muhtarı Metin Ekiz, yöreye gelen misafirlerle yakından ilgilendiler.Fethiye Belediye Bandosu Kayaköy’de marşlar ve günün sevilen şarkılarını değişik noktalarda seslendirirken yerli ve yabancı turistlerde bandoyu cep telefonlarıyla görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar.

 

 Yöre sakinleri Kayaköy  Şenliğinin geleneksel hale getirilmesini isteyerek, yörede yetişen ürünleri satma imkanı bulduklarını, bu şenliğin Kayaköy’ün tanıtımına katkı sağlayacağına inandıklarını söylediler. Kayaköy Mahalle Muhtarı Metin Ekiz, Fethiye Belediyesinin destekleri ile gerçekleştirdikleri şenliğin Kayaköy’e canlılık ve hareket getirdiğini, gelecek yıllarda da devamını sağlayacaklarını söyledi. Kayaköy Şenliğine destek veren gönüllülerden Aydan Tezcan ise,  stantlar kurulduğunu, yöre sanatçılarının müzik dinletileri yaptığını belirterek, “Şenliğimiz coşkulu geçiyor” dedi. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ise Fethiye’nin mahallelerinde benzer şenlikler ve festivalleri sürdürüyoruz. Kayaköy’e de hareket ve canlılık getirmek için bu şenlik düzenlendi. Şenliğe yerli ve yabancı çok sayıda turist geldi. Şenlik gelecek yıllarda da devam ettirilecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN