2017 Yılının İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın şehir dışında olmasından dolayı Demokrat Parti meclis üyesi Alaattin Yıldırım başkanlığında gerçekleşti. 2017 yılının ilk meclis toplantısında kararlar oy birliği ile alındı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Fethiye Belediye Başkanı  Behçet Saatcı’nın  şehir dışında olmasından dolayı  Demokrat Parti meclis üyesi Alaattin Yıldırım başkanlığında gerçekleşti.  2017 yılının ilk meclis toplantısında; kararlar oy birliği ile alındı.

Geçtiğimiz Aralık ayı meclis toplantısının karar özetinin okunması ile başlayan Ocak ayı olağan meclis toplantısında; 11 madde görüşülüp karara bağlandı. Gündem dışı maddenin olmadığı meclis toplantısında; gündemin ilk 2 maddesi  görüşülerek belediye olağan meclis toplantı tarihleri ile meclisin tatil ayında değişiklik yapılmadı.  Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da meclis toplantıları; her ayın ilk iş günü ve tatil ayının ise ayının Ağustos ayı olması oy birliği ile karara bağlandı. Gündemin 4. Maddesinde ise 2017 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu Üyelikleri  gizli oylama ile belirlendi. Ak parti  ve Demokrat parti denetim komisyonunda görev yapacak olan meclis üyeleri ile ilgili herhangi bir değişiklik yapmadı. CHP grubu ise 2017 yılında görev yapacak olan denetim  komisyonu üyeliklerinde bir değişiklik yaparak Halil Doğan’ı ve  geçen yıl görev yapan Yücel Börekçi ile Mustafa Koyuncu’ yu aday gösterdi.29 kişinin oy kullandığı gizli oylama sonucunda; Fethiye Belediyesi  2017 yılı Denetim Komisyonunda  Yücel Börekçi(CHP), Halil Doğan(CHP), Mustafa Koyuncu(CHP), Turgay Öztürk(AK parti), Mehmet Sezgin(DP) görev yapacaklar. 2017 yılı denetim komisyonu seçim sonuçları oy birliğiyle kabul edildi.

 

Gündemin 5. Maddesinde ise 2017 yılında Taşınmaz Mal Kıymet Takdir ve Satış komisyonunda görev yapacak olan 1 asil ve 1 yedek üye meclis üyeleri arasından açık oylama ile seçildi. Yapılan oylama sonucunda;  asil üye olarak Talat Ersoy(CHP), yedek üye olarakta Salim Sarı(DP) seçildi. Gündemin 6, 7, 8 ve 9. Maddelerinde ise belediye  ve zabıta personeli ile ilgili ve 2017 yılı tembihnamesi   konularındaki yasal değişiklikler  görüşülerek  oy birliği ile karara bağlandı. Gündemin 10. Maddesinde ise İncirköy mahallesinde; Fethiye Belediyesine ait 13 dönümlük tarım arazisinin tarım yapmak amacıyla kiraya verilme süresi görüşüldü. Yapılan görüşmelerden sonra ihale edilecek olan tarım arazisi kullanım süresi 10 yıl olarak oy birliğiyle karara bağlandı. Gündemin son maddesinde ise Babataşı mahallesinde Gülistan parkın her iki yanında bulunan sokağa aynı numarası verilmesi ile ilgili yanlışlık görüşüldü. Aynı numarayı taşıyan iki sokağın (774 sokak) birinin 774/1 olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN