53. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı

53. Kütüphane haftası Fethiye'de törenle kutlandı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar 53. Kütüphane Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen Kütüphane Haftası programına katıldılar.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

53. Kütüphane haftası Fethiye’de  törenle kutlandı. Fethiye Kaymakamı Ekrem  Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar;  53. Kütüphane Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen Kütüphane Haftası programına katıldılar.

 

Fethiye’de 1949 yılında hizmete açılan ve 1956 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen kütüphanenin kayıtlı üye sayısının 5 bin 292 kişi olduğu ayrıca 6 bin 961 kişinin internet ortamından,23 bin 296 kişinin de kütüphane materyalinden son 1 yıl içinde yararlandığı öğrenildi. 27 bin 643 kayıtlı kitap bulunan Fethiye kütüphanesinde yapılan törende Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık kütüphane ve kitap okumanın faydalarını anlatan bir konuşma yaparken, Fethiye kütüphanesinden 2016 yılında 22 bin 626 okuyucunun kitap aldığını bunun da sevindirici olduğunu rakamın yükselmesini beklediklerini söyledi. Törende yıl içersinde en çok kitap okuyan Nisanur Dirmilli, Sudenur Kaba, Buse Özkan isimli öğrenciler ile Asude Duman, Berat Sarışlı, Elif İrem Kemerli isimli gençler ve Oğuz Ertürk, Mehmet Doğan ve Ali Erdoğan isimli yetişkinlere Kaymakam Ekrem Çalık ve diğer yetkililer tarafından kitaplar hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN