Akıllı Bisiklet Sistemi İlgi Odağı Oldu

Marmaris Belediyesi'nin, bisikleti spor ve hobi olmanın ötesine taşıyarak ulaşım için kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini veriyor. 'Sağlığa pedalla, hayatı yakala!' sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi'ni 4 yılda 94 bin 570 kişi kullanırken bisiklet yolu ağı da 21.3 kilometreye çıkarıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 Marmaris Belediyesi’nin, bisikleti spor ve hobi olmanın ötesine taşıyarak ulaşım için kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini veriyor. ‘Sağlığa pedalla, hayatı yakala!’ sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi’ni 4 yılda 94 bin 570 kişi kullanırken bisiklet yolu ağı da 21.3 kilometreye çıkarıldı.

Bisikleti spor ve hobi amacının ötesinde bir ulaşım aracı haline getirmek için önemli yatırımlarda bulunan Marmaris Belediyesi, 4 yılda bisiklet yolu ağını 21.3 kilometreye çıkardı. Haziran 2019’da hizmete giren Akıllı Bisiklet Sistemi MARVELOS’a da önemli yatırımlarda bulunan Belediye 11 adet bisiklet kiralama istasyonu kurarken 5 farklı yerde de bisiklet bakım noktası açtı. Bisikletseverlerin cep telefonlarına indirilen MARVELOS uygulaması üzerinden kiralama yapabildiği sistemi 4 yıllık süreçte 94 bin 570 kişi kullandı.

Bisikletin en önemli alternatif ulaşım aracı olarak gördüklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Biz bisikleti sadece bir hobi veya spor aracı değil bir ulaşım aracı olarak görüyoruz ve yatırımlarımızda da bu ayrıntıyı her zaman dikkate alıyoruz. Üstyapı ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdiğimiz tüm büyük projelerde bisiklet yollarını da ekleyerek bisiklet yolu uzunluğunu 21 kilometrenin üzerine çıkardık. Bisiklet dostu bir yerel yönetim olarak bisiklete dair yatırımlarımız devam edecek. Kentin sadece görünen bölgelerinde değil tamamına yaymak gibi bir hedefimiz var. Tüm çalışmalarımızı, programlarımızı buna göre değerlendiriyoruz. Kısa vadede Hollanda olmasa bile uzun vadede Hollanda’yı geçebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“21.3 km'lik bisiklet yolu ağımızı her geçen gün güçlendiriyor, sağlıklı, güvenli, ekonomik ve doğa dostu bisiklet kullanımını arttırıyoruz” diyen Oktay, araç sürücülerine de bir hatırlatmada bulunarak “Lütfen bisiklet yollarına araçlarınızı park etmeyiniz” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN