Ata Tohumunu Piyasaya Çıkardılar

Fethiye'de 2 yıl önce kurulan Ata tarımsal Kalkınma Kooperatifi eski yerli tohumlardan n üretim yapıyor. Kooperatif üyeleri yerli tohumlardan ürettikleri ürünleri piyasaya kendi paketleme tesislerinde paketleyerek Bahriye Üçok Parkı'nda bulunan satış ofislerinde satıyorlar.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye Ata Tarımsal kalkınma Kooperatifi Üyeleri yerli tohumlardan üretim yapıyorlar.Tamamen organik olarak üretim yapan üyeler ürettikleri ürünleri kooperatife ait paketleme tesisinde paketleyerek Bahriye Üçok Parkı’nda bulunan satış ofisinde satışa sunuyorlar.

Haber
TAMAMEN ATA TOHUMLARI KULLANIYORLAR
Ortak olan çiftçiler ile birlikte Fethiye’nin kadim, eski atalık tohumlarından ektikleri ürünleri gıda piyasasına çıkartmayı ve Fethiye markasını tekrardan gıdada Türkiye’ye  tanıtmak üzere çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden  Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  Başkanı Hüseyin Fikret Ünal “Fiyat politikamız olarak kooperatif olduğu için yüzde 10 karla çalışıyoruz. Tarım pazarında veya organik gıda pazarında çok çok düşük fiyatlar da satıyoruz. Tezgahta  ki mallarımızı Cuma pazarıyla aynı fiyatta satıyoruz.  Biz iki senelik bir kooperatifiz. Daha önce Fethiye’den elde edilen, Fethiye’nin kadim ürünleri olan eski tohumlarımızı üretip onları piyasaya çıkarmak için kurulmuş, küçük aile işletmesini toplamaya çalışıyoruz” dedi.

Haber
KENDİ ÜRETİM TESİSLERİ VAR
43 tane ortakları olduğunu belirten Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  Başkanı Hüseyin Fikret Ünal  “Bunların hepsi küçük aile işletmesi olarak çalışıyorlar. Atalık tohumlardan iyi tarım politikası uygulayarak ürünlerini üretip bize getiriyorlar. Biz bunları Esenköy’de üretim tesisimizde işlenmiş hale getirip Fethiye Halkı’na sunmaya çalışıyoruz. Amacımız Fethiye’nin eski ürünlerini piyasaya sunmak. Örnek olarak Fethiye Kaya incirini coğrafi işaretini Ticaret Odası’yla birlikte aldık. Ve onu paketli hale getirdik. Ayrıca yine Fethiye’nin susamını tekrardan ürettirdik. Bunu klasik su değirmeniyle öğüterek piyasaya sunduk ve coğrafi işareti aldık. Yine Fethiye’ye özgü olan Fethiye tarhanasını gıda piyasasına sunduk. Bunun yanında üreticimizin ürettiği bakliyat çeşitlerini, reçelleri, zeytinyağı ve zeytinleri üretim tesisinde yapıp Fethiye Belediyesi’nin desteğiyle Bahriye Üçok Parkı’nda satış noktamızı açarak gıda piyasası ve Fethiye halkına hizmet etmek istiyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN