Elektrik Faturaları Esnafı Vurdu

1 Ocak'tan itibaren kademeli elektrik faturası tarifesine geçilerek elektriğe 7'ye varan oranlarda zam yapılması toplumda her kesimi derinden etkiledi. Ticarethane aboneleri için uygulanmayan kademeli elektrik faturası tarifesi esnafları daha derinden etkiledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Meskenlerde uygulanan kademeli elektrik faturası ticarethaneler için uygulanmıyor. Kullandıkları 1 kilovat elektrik 2.70 TL civarında fiyatlandırılan esnaf gelen elektrik faturaları karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Ekonominin kötü gitmesi ve vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeni ile sıkıntılı günler geçiren esnafa bir darbede elektrik faturaları vurdu. Pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşadıktan sonra  normal hayata geçiş döneminde işlerinin artmasını bekleyen esnaflar  yaşanan ekonomik sıkıntı nedeni ile umduğunu bulamamıştı. Bu sıkıntının üzerine gelen astronomik elektrik faturaları esnafları çileden çıkardı.
Yüksek miktarda gelen elektrik faturasının kendilerini mahvettiğini söyleyen Organizasyon Firması Sahibi  Dilara Gürpınar “Yükselen elektrik faturaları bizi mahvetti. Organizasyoncuyum. İşlerimin çoğu dışarda olmasına rağmen elektrik faturasının bu kadar yüksek geleceğini beklemiyordum. Geçen ay 480 lira fatura geldi. Bu ay ise 1800 lira civarında bir fatura geldi. Bu fatura bizi şok etti. Bu kadar yüksek geleceğini düşünmüyorduk. Bu elektrik faturaları herkesin problemi olmaya başladı. Bir indirime gidilmesini istiyoruz. İnsanların mağduriyetinin giderilmesi için bir orta yol bulunması lazım diye düşünüyorum. Burası bir organizasyoncu olduğu için içerisinin ışıl ışıl olması ve insanlara hitap etmesi gerekiyor. Bu sebepten dolayı ışıkların sürekli açık olması gerekiyor. Havalar da soğuk klima da kullanıyoruz. Arada kalmış durumdayız. Faturalardan dolayı ışıkları kısmaya başladık.  Bizim bir çiçek dolabımız var. Elektrik faturalarından dolayı bu dolabı çalıştıramıyoruz. Bu dolap da çalışırsa gelen elektrik faturasını gideni karşılayamayacağını düşünüyorum. Bu yüzden kış sezonunda kapalı tutup yaz sezonunda dolabı aktifleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN