Balık Yavruları Telef Oldu

Fethiye Koca Çalış mevkiinde bir su kanalı birikintisinden denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu. Kanalın denizle buluştuğu yerin kapalı olmasının balıkların ölümüne yol açmış olabileceği ifade edildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Koca Çalış mevkiinde; bir su kanalı birikintisinden denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu. Kanalın denizle buluştuğu yerin kapalı olmasının balıkların ölümüne yol açmış olabileceği ifade edildi.

 

 İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye ekipleri çoğunluğu kefal yavrusu olan balıkların ölüm nedenini araştırmaya başladı. Fethiye’nin Koca Çalış Türbe Mevki yakınındaki bir kanalda yüzlerce balığın ölmüş vaziyette kıyıya vurması vatandaşları ve çevre sakinlerini üzüntüye boğdu. Bazı amatör balıkçılar can çekişen balıkları toplayıp denize atarak yaşamasını sağlamaya çalıştı. İddialara göre Kocaçalış mevkiindeki bir bataklığın içerisine önceden yumurtalarını bıraktığı tahmin edilen balıklar tekrar denize geri dönerken kanalın ağzının kapatılmış olması ile birlikte balıklar yumurtadan çıkınca durgun suda oksijensiz kalıp telef oldu. Yüzlerce küçük balığın arasında oldukça büyük kefal cinsi balıklar da yer alırken vatandaşlar balıkların ölüm nedeninin araştırılmasını istediler. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye ekipleri inceleme ve araştırma başlatırken bazı amatör balıkçılar da ellerinde sepetlerle can çekişen balıkları toplayıp denize ulaştırdı. Kanala yakın yerdeki otel ve diğer tesislerden herhangi bir atık olup olmadığı da araştırma konusu oldu. Amatör balıkçılardan Ümit Girgin ‘Çevredeki bataklığa denizden geçen balıklar yumurtalarını bırakınca burası yavru balıklarla doluyordu. Kanalın ağzı kapatılınca su durgun ve kötü olduğundan oksijensizlik nedeni ile yüzlerce balık telef olmuş olabilir. Çevredeki villa ve otellerden de herhangi bir atık madde etkisi var mı yok mu yetkililer mutlaka araştıracaklardır. Biz arada ki can çekişen balıkları toplayıp denize bırakarak yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN