Başkan Saatcı, 'Eyy Çevreciler, Neredesiniz?'

Kanal F ekranlarına Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına canlı yayın konuğu olarak katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Büyükşehir Belediyesi'nin Kayaköy'de 9 km'lik alanda kestiği 506 kızılçam ağacına dikkat çekerek, 'Bir sözüm de çevreci geçinen arkadaşlara. 'Benim siyasi partimden birisi Kayaköy'de ağaç keserse, benim gözüm görmez. Benim düşüncemin dışındaki insanlar bir ağaç bile kesse gök kubbeyi yıkarım.' Hadi oradan !' dedi. Başkan Saatcı ayrıca 2014 yılından bu yana Fethiye'den Büyükşehire ortalama 175 milyon TL paranın gittiğini belirtti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Kanal F ekranlarına Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına canlı yayın konuğu olarak katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Büyükşehir Belediyesi’nin Kayaköy’de 9 km’lik alanda kestiği 506 kızılçam ağacına dikkat çekerek, “Bir sözüm de çevreci geçinen arkadaşlara. ‘Benim siyasi partimden birisi Kayaköy’de ağaç keserse, benim gözüm görmez. Benim düşüncemin dışındaki insanlar bir ağaç bile kesse gök kubbeyi yıkarım.’ Hadi oradan !” dedi. Başkan Saatcı ayrıca 2014 yılından bu yana Fethiye’den Büyükşehire ortalama 175 milyon TL paranın gittiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye’ye olan tavrıyla ilgili konuşan Başkan Saatcı, büyükşehire geçen iskeleyle ilgili düşüncelerini aktardı. Başkan Saatcı, “İskelenin hayrını görmeyecekler. 50 m² yere 4 ışık dikmeyle hizmet olmuyor. Orada tüm Fethiyelilerin hakkı var. Tabi partisel gözlüğü çıkaran Fethiyelilerin hakkı var. Benim partim yapıyor deyip sesi çıkmayan kapalı kapılar arkasında elini ovuşturanlar var.  Ben bunları tek tek biliyorum. Bunlar değil. Fethiye’nin değerlerini, Fethiye’de kalmasını isteyen, Beşkaza ruhu taşıyan, partisel taassuba katılmadan Fethiye’nin değerini kendi değerleri gibi görenler tabi ki üzülüyor. Eğer bu ülkede adalet varsa, bu iskele bize geri dönecek” dedi.

“2 yol aynı anda kapatılıp çalışmamı başlatılır?”

Ölüdeniz, Hisarönü, Faralya, Kayaköy, Ovacık yollarına giden iki yolda Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatılmasına tepki gösteren Başkan Saatcı, “Bir yolu açarsın, sonra diğer yolda çalışmaya başlarsın, böyle belediyecilik mi olur?” diyerek eleştirilerde bulundu. Başkan Saatcı ayrıca, Kayaköy’de nostaljik yoldaki ağaç kesimine tepki göstererek, “İl Özel İdare zamanında planlanan bir yolmuş orası. Genişletme çalışması yapacakmış büyükşehir belediyesi, o yüzden oradaki ağaçların kesimi için Orman İşletmeden talepte bulunmuşlar. Orman işletme de kesmiş. Bir genç çam ağacı 25 yılda yetişir. Her yol bitti de, yüzlerce yetişmiş çam ağacını kesip, yol mu açacaksınız. Zaten bu yola alternatif, geniş bir şekilde Hisarönü yolu var. 1926 yılından önce yapılmış otantik yol, keşke bu şekilde nostaljik olarak kalsaydı. Bu yolun genişletilmesinin bir aciliyeti yok. Ama siz, Fethiyelilerin öyle ya da böyle beğenip seçtiği insanlardan bilgi almadan, Muğla’daki kafanızla iş yapmaya kalkarsanız, işte sonucu böyle oluyor. İşin kötüsü ne biliyor musunuz? Kayaköy’e giden 2 yol var.  Bir tanesi Hisarönü, Ovacık yolu, diğeri de Kayaköy yolu. Patlangıç yolundan Ölüdeniz’e doğru çıkan yolda 3-4 aydır yol çalışması sürüyor. Yahu be kardeş, sen bari önce Ölüdeniz yolunu bitirip, hizmete aç, sonra Kayaköy’de ağaç mı kesiyorsun ne yapıyorsan yap. Yolları birbirine bağlı iki yerde, aynı anda yol çalışması yapılır mı?” şeklinde konuştu.

“Türkiye ne çekiyorsa, bu zihniyetten çekiyor”

Kayaköy’deki ağaç katliamını görmeyen çevrecilere de seslenen Başkan Saatcı, “Bir sözüm de çevreci geçinen arkadaşlara. Benim siyasi partimden birisi Kayaköy’de ağaç keserse, benim gözüm görmez. Benim düşüncemin dışındaki insanlar bir ağaç bile kesse gök kubbeyi yıkar. Hadi oradan ya! Kardeşim siz ilk önce samimi olacaksınız. Ağacı kesenin partisi olmaz. Tepkimizi koyacaksak, partisel düşüncemiz, insanlık tepkimizi ortaya koymaya engel olmayacak. Benim partim yaparsa, mubahtır. Senin partin varsa haramdır. Türkiye ne çekiyorsa, bu zihniyetten çekiyor” dedi.

“O reklam tabelalarının parasını kendi cebinden mi veriyorsun?”
Büyükşehir Belediyesi’nin her yaptığı hizmetin yanına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de fotoğraflarının yer aldığı büyük bir reklam levhası koymasını da eleştiren Başkan Saatcı, “Allah şahittir. Saygıdeğer Fethiyeliler ile güzel hizmetler yaptık. Beni yok bir siyasi partiden seçtiklerine göre ya gönüllerine yer edinmişiz ya da iyi hizmetler yapmışız. Bir kere Fethiyelilere ben ne yapsam, onların haklarını ödeyemem. Şunu sormam gerek. 2 m² bir hizmet yapılıyor yanına kocaman bir levha. Bu levhada ne var? ‘Büyükşehir Belediyesi’ ve ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’ün’ kocaman bir resmi.  Yahu arkadaş, sen bu levhalara vereceğin parayla git vatandaşına hizmet et. Ne gerek var bu tabelalara. Fotoğraflarınızı tabelaya koyacağınıza, halkın gönlüne girin. Bunu cebinizden harcamıyorsunuz. Bunun hesabı var yazıktır, günahtır. Tabi bu reklam işi Ak Parti belediyelerince başladı. Şimdi de sosyal demokrat belediyelerde bunu yapmaya başladı. Bunlara yapmış olduğunuz masrafla bir yol daha yapın.  Çocuk okutun, burs verin” dedi.

“Sessiz kalanlara, gözünü kapatanlara yazıklar olsun”

 

Fethiye’nin mallarını mahkeme kararıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Saatcı, “EYY CHP, Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e oy verdim. Ben saklamıyorum. Ülkücü adamım, Osman Gürün’e oy verdim. Ee şimdi. Mal paylaşımında almadığı yeri, mahkeme kararıyla Fethiye’nin elinden almaya çalışıyor.  Yazıklar olsun.  Ve buna sessiz kalan, benim partim bu işi yapıyor deyip gözlerini kapatanlara da yazıklar olsun.  Sizler, Fethiye’nin ekmeğini yemeğe, suyunu içmeye, havasını teneffüs etmeye layık olan insanlar değilsiniz. Sessiz kalan herkese yazıklar olsun. Fethiyeliler beni ‘Beşkaza’nın hakkını savun’ diye seçti. Benim Osman Gürün’e şahsi hiçbir problemim yok. Ben Fethiye’nin hakkını savunuyorum, o yüzden bu kavgayı ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN