Beşkaza Platformundan Turizm Derneği'ne Ziyaret

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur'u ziyaret etti. Sohbet eşliğinde geçen ziyarette Karakuş ve Sungur karşılıklı istişarede bulundular.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur’u ziyaret etti. Keyifli sohbet eşliğinde geçen ziyarette, Devrim Karakuş ve Işıl Sungur karşılıklı istişarede bulundular.
Ziyaret hakkında konuşan Karakuş,’’ Seydikemer’de ve Fethiye’de bir takım temaslarımız oldu. Bildiğiniz gibi biz 3 yıl önce Muğla Merkezde ikamet eden ve “Beşkazalıyım” diyenlerin kurmuş olduğu bir kültür ve dayanışma platformuyuz. Bu platform çatısı altında daha önce Seydikemer yöresindeki göç yollarını içeren bir GEKA projesi yapmıştık. Ardından Yörük kültürüne dair bir takım bulunan ve tespit ettiğimiz eserlerin tescillenmesi sürecine başlamıştık. O süreçleri bitirdik. Artık tescilli bir kültürel mirasa sahip olduğumuzu da buradan rahatlıkla söyleyebilirim. Ardından onların tekrar turizme kazandırılması ile ilgili bir çalışmayı da 6 aydır yürütüyoruz. Bu çalışmalarla ilgili yine coğrafyamızı ilgilendiren insanlarla hem görüş alışverişinde bulunuyoruz, hem bu konularda elde ettiğimiz bilgilerimizi aktarıyoruz. Bundan sonra yapılacaklarla ilgili bir dizi ziyarette bulunuyoruz” dedi.
“Bu ziyaretlerin bugünkü adreslerinden bir tanesi de görmüş olduğunuz Fethiye Turizm Derneği” diyerek sözlerine devam eden Karakuş, “Biz bu derneği çok önemsiyoruz. Bunun da birkaç nedeni var. Çok köklü bir dernek. Uzun yıllara dayanan bir geçmişi var. Fethiye’de turizmin çeşitlendirilmesiyle ilgili kafa yormuş, bununla ilgili bir araya gelmiş, birbirinden değerli insanlar. Özellikle de başkanı olan Işıl Hanım da gerek aktiviteleriyle, gerek sosyal ilişkileriyle de bizim önemsediğimiz bir değerimiz. Bugünkü ziyarette, daha önce yapmış olduğumuz Seydikemer göç yollarının ardından 2. Etapta yapacak olduğumuz Fethiye göç yolları ile ilgili bir görüş alışverişinde bulunuyoruz. Sanırım 2-3 ay içinde bunun başvurusunu yapacağız. Amacımız, Beşkaza coğrafyası diye adlandırılan ve birden fazla ilçeyi içeren bu göç yollarını tek bir haritada toplamak. Bulunan eserlerin tescillenmesini ve turizme kazandırılmasını sağlamak. Bu itibarla da bize Beşkaza coğrafyasında bulunan yöneticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının da bu konulardan hem haberdar olması hem de paydaş olması. Bugün çok iyi bir paydaş bulduğumuzu da bilerek geldik. Burada teşekkür ediyorum nezaketleri için ve sonuç odaklı yaklaşımları için’’ diye konuştu. 
YENİ BİR MİSAFİRİMİZİ AĞIRLIYORUZ
Kendilerini Fethiye’de görmekten onur duyduk diyen Sungur,’ Fethiye Turizm Derneği olarak yeni bir misafirimizi ağırlıyoruz. Kendisi bizim için son derece önemli ve değerlidir. Muğla’daki bizim değerimizdir. Kendisi ve platformu için daha ne söylenebilir bilmiyorum. Çok güzel çalışmalarda bulundular. Ortak paylaş olduğumuz için son derece mutluyuz. Kendilerini Fethiye’de görmekten onur duyduk. En kısa sürede kendilerini ziyaret edeceğiz’’ diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN