Bodrum güçbirliği 'siyasetiniz samimi değil!'

Bodrum Güçbirliği derneği Başkanı Serdar Kayhan Bodrum'da elektrik zamlarını protesto etmek için yapılan eyleme siyasetin karultırıldığını ifade ederek' Anayasal hak olan eyleme maalesef bazı siyasi partiler dahil olup, eylemle hiç ilgisi olmayan sloganlar atmış ve eylemi amacından saptırmıştır' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Bodrum Güçbirliği derneği elektrik zamlarından sonra yaptıkları basın açıklaması sonrası yapılan eyleme siyaset karıştırıldığını ifade ederek bir basın açıklaması daha yaptı.Yapılan basın açıklamasında Bodrum Güçbirliği Başkanı Serdar Kayhan “Bodrum Güçbirliği Derneği olarak birkaç gün önce yapmış olduğumuz açıklamada; AYDEM’in yüksek elektrik faturaları ve Bodrum’un yetersiz elektrik alt yapısını eleştirmiş ve bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini söylemiştik.

Bu çağrımızdan sonra vatandaşlarımız sosyal medya üzerinden AYDEM önünde bir protesto eylemi düzenledi. Buraya kadar herşey normal! Ama bu anayasal hak olan eyleme maalesef bazı siyasi partiler dahil olup, eylemle hiç ilgisi olmayan sloganlar atmış ve eylemi amacından saptırmıştır.

Yüksek elektrik faturalarına karşıyız. Ancak MUSKİ’nin fahiş su zamlarına da karşıyız. Ayrıca Bodrum Belediyesi’nin yüzde 700’e varan emlak zamlarına da karşıyız. Bu zamların geri çekilmesi yönünde daha önce de açıklamalarımız olmuştur. Ancak hiçbir açıklamamızda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ya da Bodrum Belediye Başkanı’nı istifaya çağırmadık.

Çünkü bizim amacımız siyaset değil, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye destek olmaktır.

Bu yüzden dün yapılan eylemlerde hükümeti istifaya çağıran, Devlet adamlarına hakarete varan sloganlar atan siyasileri kınıyoruz. 

Eğer bu konuda samimiyseniz, yine vatandaşımızın canını yakan yüksek su faturalarını, olmayan katık atık bedeli tahsilatını, yüzde 700’e varan emlak vergisi zamlarını protesto etmek için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı’nı da istifaya davet edin.

Bodrum’un sorunlarını çözmek için acilen güçbirliğine ihtiyaç varken, vatandaşlarımızın büyük sorunlarını siyasi ranta alet etmenin doğru olmadığının altını çizmek istiyoruz.

Lütfen siyaseti vatandaşımızın menfaati için yapın, kendi siyasi rantınız için değil!” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN