Su Faturaları Haberleri

Su Faturaları Haberleri

Atığını Ayır Faturan Düşsün

Bilindiği üzere büyükşehir belediyeleri tarafından tahsil edilen su faturaları ile beraber ilçe belediyeleri adına katı atık toplama ücretleri tahsilatı da yapılıyor.Evler ve işyerleri için belediye meclisleri tarafından belirlenen katı atık arıtma ücretlerinin daha düşük olması için evlerde ve işyerlerinde atıkların ayırma işlemlerinin daha titizlikle yapılmasının önemli olduğu ifade edildi.

Bodrum güçbirliği “siyasetiniz samimi değil!”

Bodrum Güçbirliği derneği Başkanı Serdar Kayhan Bodrum’da elektrik zamlarını protesto etmek için yapılan eyleme siyasetin karultırıldığını ifade ederek” Anayasal hak olan eyleme maalesef bazı siyasi partiler dahil olup, eylemle hiç ilgisi olmayan sloganlar atmış ve eylemi amacından saptırmıştır” dedi.

İyi Partili belediye meclis üyelerinden önerge 

İyi Parti Seydikemer Belediye Meclis Üyeleri, bölgede yaşayan vatandaşların su faturalarına yansıyan yüksek fiyatların düşürülmesi adına harekete geçti. İyi Partili belediye meclis üyeleri, Seydikemer’e bağlı mahallelerin kırsal mahalle tüzel kişiliği kazandırılması adına; Şubat ayı toplantısında önerge sundular. 

Kavaklıdere’de musluklardan çamur akıyor

Muğla’da vatandaşın su çilesi bitmek bilmiyor. Yüksek gelen su faturaları yetmezmiş gibi bu defa da musluklardan çamur akıyor.  Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde musluklardan su yerine çamur akmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, içme suyu renginin sarımtırak gözükmesi ve içme suyu içerisinde kanalizasyon sularının veya sızıntı sularının karışması ihtimali olduğunu söyledi. Öte yandan su yerine çamur akan çeşmenin hemen üstünde yer alan CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “Mutlu Yıllar” afişi de dikkat çekti. 

SU FATURALARINDA İŞİN ‘SUYU’ ÇIKTI!

Muğla'nın turizm cenneti ilçesi Fethiye’de, az su tüketimine rağmen gelen yüksek faturalar Fethiyelilerin tepkisine neden oldu. Fethiye’de küçük bir eve, 4 lira 32 kuruşluk su kullanmasına rağmen 38 lira 70 kuruş fatura gönderildi. Faturayı eline alan vatandaş adeta şok yaşadı.

Ülgen, “Bir yıldır suya zam yapılmıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, MUSKİ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile su faturalarına açıklık getirdi. Ülgen, “2019 yılından bu yana herhangi bir tarife değişikliğimiz bulunmamaktadır. Su fiyatlarına zam söz konusu değildir. Yaklaşık bir yıldır aynı fiyat politikası devam ediyor. Artışlar korona virüsü salgını sürecinde su kullanımının artmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.