Çalındığını Bir Ay Sonra Farketti

Çalış'ta meydana gelen hırsızlık olayı herkesi şaşkına çevirdi. 55 odalı bir otelde meydana gelen olayda otel odalarındaki 51 adet televizyon kimsenin ruhu duymadan çalındı. Fethiye Çalış'ta bir otelde meydana gelen hırsızlık olayında 51 tane televizyon çalındı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Çalış’ta meydana gelen hırsızlık olayı herkesi şaşkına çevirdi. 55 odalı bir otelde meydana gelen olayda otel odalarındaki 51 adet televizyon kimsenin ruhu duymadan çalındı. Fethiye Çalış’ta bir otelde meydana gelen hırsızlık olayında 51 tane televizyon çalındı.

Otel sahibi televizyonların çalındığını 1 ay sonra fark etti. Çalış’ta kış sezonu olması nedeniyle oteli kapatıp ilçeden ayrılan otel sahibi, ilçeye döndüğünde yeni sezona hazırlık için turizm acentesine otelini tanıtmak istedi. Otel odalarını acente yetkilisine göstermek için odaya girdiği zaman televizyonun yerinden söküldüğünü fark etti. Diğer odalara da tek tek bakan otel sahibi 55 odalı otelde 51 odadaki televizyonların çalındığını gördü. Otelin güvenlik kamerasındaki arza nedeniyle ise hırsızın kim olduğu bulunamadı. Olayı emniyet güçlerine bildiren otel sahibi, çevredeki otel sahiplerinin de dikkatli olması konusunda uyardı. Emniyet güçleri de hırsızın bulunabilmesi için çevredeki bütün mobese ve güvenlik kameraları görüntülerini araştırmaya başladı.

“4 Tanesi Hariç 51 Tane Plazma Tv Çalındı”

 Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, Türkiye’nin en güzel ilçesinde çok çirkin bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Hırsızların televizyonları 1 ay önce çaldığını belirten Ay; “Otel sahibi 1 ay sonra olayın farkına vardı. Acentelere odayı göstermek için tesadüfen odaya girdiğinde maalesef televizyonun odada olmadığını gördü. 55 odalı bir otelde 4 tanesi hariç 51 tane plazma TV çalındı. Bu çok acı bir olay. Fethiye’de hırsızlığın azaldığını biliyoruz. Bu ilçemizde yaşanmayan bir olaydı. Bir otele girip hırsızlık yaparak rahat bir şekilde kaçabilmiş bir hırsızla karşı karşıyayız. Emniyet güçleri şuanda bütün mobese ve bölge kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamayı çalışıyor. Otelcilerimiz çok dikkatli olsun. Oteldeki güvenlik kameralarının özellikle kışın 24 saat açık olması gerekiyor” diye konuştu.

“400 Personelle Çalışan Oteller Geçen Yaz 200 Personelle Çalıştı”

 

 Fethiye’de bu tip hırsızlık olaylarının görülmeye başlamasının nedenini istihdam alanlarının daralması olduğuna bağlayan Ay şunları söyledi “Yaklaşık 6 yıldır turizm çok kötü gidiyor. Otelciler zor para kazanıyor. 51 televizyon yaklaşık 40 bin TL para yapar. Yazık, günah! Turizmin en önemli sorunlarından biri de istihdam sorunudur. Ben bu tip hırsızlığın 3-4 ay önce meydana gelmesini bekliyordum. Çünkü 400 personelle çalışan oteller geçen yaz 200 personelle çalıştı. Benim gibi orta işletmeler 12 personelle çalışıyorken geçen yaz 6 personelle çalıştı. İş bulamayan insanların ekmeği kazanması zorlaşıyor. O zaman böyle hırsızlığa varacak kadar kötü olaylarla karşılaşmamız çok normal” dedi. Çalış-Der Başkanı Ay ayrıca ikinci el televizyon alan vatandaşları da uyararak; “İkinci el televizyon alan arkadaşlarımızın çok dikkatli olmasını rica ediyorum. Bunun farkında olan insanlarımızın emniyeti ve bizleri bilgilendirmelerini istiyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN