Çalış-Der 2017'den Umutlu

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Turizmci Mete Ay, 2017 yılı turizm sezonu için İngiliz ve Rus pazarında Türkiye'ye karşı çok güzel yaklaşımların olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Turizmci Mete Ay, 2017 yılı turizm sezonu için İngiliz ve Rus pazarında Türkiye’ye karşı çok güzel yaklaşımların olduğunu söyledi.

2016 yılında Rusya ile yaşanan gerilimler ve Türkiye’deki terör saldırıları sonucu kötü bir sezon geçiren turizm esnafı;  2017 yılından çok umutlu. 2016 yılı turizm sezonunu gazetecilere değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Turizmci Mete Ay, çok kötü bir sezonu arkalarında bıraktıklarını belirterek 2017 yılından beklentilerinin çok büyük olduğunu söyledi. Özellikle İngiliz ve Rus pazarında bu yıl vatandaşlarına tatil için Türkiye’yi seçenek gösteren devlet yetkililerinin ve televizyon programlarının mutluluk verici haber olduğunu söyleyen Mete Ay  “Son 1 yıldır maalesef  terörün ve savaşın getirdiği, gerek güney doğuda ki savaş, gerekse de  Suriye savaşının getirdiği bazı sıkıntıları turizmde çok derin hissettik. 15 Temmuz olayından sonra özellikle Temmuz ve Agustus aylarında devamlı bölgemize tatil için gelen yerli turist ve ziyaretçilerimizi de 2016 yılında göremedik. Bu üzücü olaylar   turizm acısından tam bir kangren oldu. Gerçekten ciddi anlamda çok kötü bir sezon geçirdik.  Fakat önümüzdeki sezona baktığımızda bazı güzel haberleri de Fethiye ve yurttaşlarımla paylaşmak beni memnun eder. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak  biz büyük bir ülkeyiz. Bir takım güçler yıllar boyu bizi bölmeye çalışmışlar fakat bu kötü emellerine Türk milletinin birliği ve zekası sayesinde ulaşamamışlardır. Son zamanlarda ise  terörle de bölgemizi ve bütün Türkiye’yi karıştırmaya çalıştırıyorlar. Biz turizmciler siyaseti düşünmeden kendi bölgemiz ile  veya turizmle ilgili  sosyal medyada birlik beraberlik mesajları paylaşımları yaparsak, o zaman ülkemizde ki  terör sorunlarını aşarız ve ismimizin  kötü anılmasının önüne geçmiş oluruz. Asla ve asla turizmci arkadaşlarımız “Bu yıl çok kötü geçti. Turizm sektörü Türkiye’de bitti” gibi sözleri asla kullanmamalıyız. Çünkü bazı güçlerin de istediği bu sözleri duymak ve turizm sektörünün  battığını hissettirmek, insanları umutsuzluğa sürüklemektir. Biz onların istediği bu olumsuzluğa ve ümitsizliğe kapılmayalım” dedi.

“Türkiye’de bu yıl turizm sektöründe çok büyük yatırımlar var” diyen Mete Ay “ Küçük  30 odalı bir otelin bile çok büyük yatırımı var. Çok büyük borçlara girerek sezona giriyorlar. Onun için bizim özellikle halkımıza birlik ve beraberlik üzerine turizmin zindeliği uzun tutmak, turizmin gücü üzerine doğru mesajları vermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yıl Almanya ve Rusya ile sorun yaşadık. İngilizlerle de çok büyük bir sorun yaşadık . Bu sorunlardan dolayı tatil için Avrupa’yı, ispanya’yı ve  Yunanistan’ı tercih ettiler. Ancak tatil için o ülkelere  gidenler şunu hissettiler. Gerçekten Euro İngiliz Paund’una göre  değer kazandı. Geçen sene hem gittikleri için pahalı geldi, hem de Avrupalı gittikleri ülkelerde turizmle uğrasan kişilerden Türkiye de  buldukları ilgiyi görmediler. Bu bizim için bir avantaj. Tatil için ülkemize ve bölgemize gelen misafirlere güzel bir şekilde ilgi ve alakayı gösterirsek gelecek yıllara da güzel izler bırakmış oluruz. İngiliz ve Rus vatandaşları tarafından bu yıl ülkemize  ciddi sayıda turist bekliyoruz. İngiliz televizyonlarında ülkemiz için güzel sözler söyleniyor ve İngiliz vatandaşlarına tatil merkezi olarak hedef gösteriliyor. Bunun yanında Rusya ile de olan ilişkilerimiz gayet güzelleşti. Bu senenin erken rezervasyonlarına baktığımız zaman  gecen seneye oranla  gerçekten çok  daha iyi olduğunu  görüyoruz. Ocak ayının sonunda  İstanbul da bir fuarımız var ve o fuarda Fethiye’yi en iyi şekilde tanıtacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN