Cennet Gibi Ormanı Beş Yılda Cehenneme Çevirmişler

Uydu görüntüleri 5 yıldır süren kıyımın doğada yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. Maden alanı nükleer bir bomba atılmışcasına kapkara.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji linyit kömürü için katliam yapıyor, çevreciler ve köylüler günlerdir ağaçlar kesilmesin diye direniyor.

Limak ve İÇTAŞ’ın Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarında ağaç kıyımı sürüyor. 2010 yılından itibaren maden sahasının yaşanan değişimin görüntüleri ortaya çıktı. Maden sahası nükleer bir bomba atılmışcasına kapkara. Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarında ağaç kıyımı ve köylülerin direnişi sürüyor. Hızarlar 3 gündür 740 dönümlük (100 futbol sahasından fazla) bu güzel ormanı kesmeye başladı. Limak ve İÇTAŞ’ın Muğla’nın Milas ilçesinde maden sahasını genişletmek için ağaç katliamı yaptığı alanın uydu görüntüleri ortaya çıktı. Yeniçağ'da yer alan habere göre, uydu görüntüleri 5 yıldır süren kıyımın doğada yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. Maden alanı nükleer bir bomba atılmışcasına kapkara. Limak’a bağlı Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Milas ilçesindeki İkizköy’ün altındaki kömür yatakları için önce köy arazisini kamulaştırdı. Dereleri kurutup ağaçları kesen şirket, bölgedeki cami, kilise, 80 haneyi yıktılar. Arkeolojik kazı alanını yerle bir etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN