Akbelen Haberleri

Akbelen Haberleri

İnlice Plajı Kaderine Terk Edildi 

Muğla Akbelen ormanlarının Limak ve IC İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santral için orman sahasını talan etmesi ülke gündemini meşgul ederken, Göcek’teki İnlice plajı’nın kaderine terk edilmesi akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. 

Akbelen’e Gezi Parkı Benzetmesi 

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Türkyılmaz: “Akbelen’deki olay ikinci Gezi kalkışmasıydı”

Milletvekili Otgöz’den Yeni Müjdeler

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Akbelen Gündemi ile toplanan TBMM programı dışında yoğun bir programa imza attı. Milletvekili Otgöz, 2 Bakan ve 3 Bakan Yardımcısı ve 1 Genel Müdür ile Muğla’ya yapılacak yatırımları görüştü.

Akbelen için direnen İkizköylüler Ankara'ya gitti

Akbelen Ormanı'nda yaşanan ağaç kesimine direnen İkizköylüler Ankara'ya ulaştı. İkizköylüler ve çevreciler, TBMM Genel Kurulu’ndaki Akbelen gündemli olağanüstü toplantıya izleyici olarak katılacak.

Erdoğan'dan Akbelen Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç katliamının yaşandığı Akbelen Ormanı'ndaki bölge halkı ve çevrecileri hedef aldı. Erdoğan, 'Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, işimize bakıyoruz' dedi.

Akbelen Ormanı TBMM gündeminde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gündeme getirdiği Akbelen Ormanı meselesi için 8 Ağustos Salı günü olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

Akbelen'de ne oluyor?

Muğla-Milas'ta maden genişletme çalışmalarına yönelik birçok farklı gruptan çeşitli tepki ve iddialar gelmişti. Çalışma yapılan Yeniköy-Kemerköy termik santralden o iddialara yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada, dile getirilen iddialara yanıt verildi.

Akbelen İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

Başkan Gürün; “Akbelen yalnızca ağaç kesimiyle sınırlandırılamayacak kadar önemli etkileri olan sorunların bizim kentimizdeki bir yansımasıdır”

Akbelen Bölgesi Muhtarları Muğla Valiliğini Ziyaret Ettiler

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Ersoy Yılmaz ve İkizköy mahallesi başta olmak üzere Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin etrafındaki mahallelerin muhtarları Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Bahçeli’nin Akbelen Çıkışı Sert Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 ile dikkat çekerek, bu belediyelerin mutlaka el değiştirmesi ve cumhurun yönetimine geçmesi gerektiğini vurguladı.

"Akbelen’e izin sahibi 130 bin fidan dikecek"

Muğla’nın Milas ilçesinde izinli ve ruhsatlı kömür madeni sahasında kesim işlemlerinin tamamlandığı, firmanın rehabilitasyon projesine uygun olarak mevcut alana kömür madeninin çıkarılmasının ardından 130 bin fidan dikimi yapacağı açıklandı.

Muğla Valiliğinden Akbelen Açıklaması

Muğla Valiliği’nden Akbelen ile ilgili açıklama yapıldı.

Akbelen'de 18 Gözaltı

Ağaç kesiminin sürdüğü Akbelen Ormanı'nda nöbet alanı abluka altına alındı. Jandarma müdahalesinde aralarında İkizköylülerin 2 avukatının da aralarında bulunduğu 18 çevreci gözaltına alındı.

Başkan Alim Karaca, Akbelen’de

Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik tepkilerle gündemde yerini koruyor.

Akbelen'de Kılıçdaroğlu'na protesto

Günlerdir köylülerin ve çevrecilerin ağaç kesimine karşı mücadele ettiği Akbelen'e giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bölgeden ayrılırken "Arabaya değil, barikata" protestosuyla kesim alanına gitmek durumunda kaldı.

Destek için gittiği Akbelen’de Eylemcilerle tartıştı

Akbelen'e giden CHP'li Mahmut Tanal ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. 

Cennet Gibi Ormanı Beş Yılda Cehenneme Çevirmişler

Uydu görüntüleri 5 yıldır süren kıyımın doğada yarattığı tahribatı gözler önüne serdi. Maden alanı nükleer bir bomba atılmışcasına kapkara.

Kılıçdaroğlu: "Ben de mücadele edeceğim."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanda kesim yapılmasını engellemeyen çalışan köylüleri ve çevrecileri dinledi.

Kılıçdaroğlu Akbelen'de maden sahasına girdi, jandarma yurttaşlara müdahale etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, direnişe destek olmak için Akbelen'e geldi. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Boşuna mı 'Bu beşli çeteler milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum" dedi ve ekledi: "Kemal kardeşiniz sizin yanınızda, hiç endişe etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." Kılıçdaroğlu ayrıca ağaç katliamının yaşandığı maden sahasına girdi. Yurttaşlar Kılıçdaroğlu ile beraber maden sahasına girmek istedi, gözaltına alınan 3 yurttaştan 2'si serbest bırakıldı.

Kesim alanına girmek isteyen halka jandarma müdahale etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, köylülerin ve çevrecilerin ağaç kesimine karşı mücadele ettiği Akbelen’e gitti. Burada kesim alanına giren Kılıçdaroğlu’nun arkasından alana girmek isteyen halka jandarma müdahale etti.

Fethiye’den Akbelen’e yola çıktılar

Akbelen orman kıyımına direnişine destek vermek için Fethiye'den yaklaşık 40 kişilik grup Akbelen’e doğru yola çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’e ayak bastı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarındaki ağaç kesimine karşı direnen köylülere destek vermek üzere bölgeye giden Kılıçdaroğlu'na köylüler, “Burada olmanız çok değerli ancak yetmiyor” diye seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu Muğla'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı için direnen köylüler için desteğe geldi.

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu Akbelen’e geliyor

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve yaklaşık 10 milletvekili direnişe destek vermek için yarın Akbelen'e gelecek.

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

Bodrum’dan Akbelen Direnişine Destek

Maden sahasının genişletilmek istendiği Milas’ın Akbelen ormanlarında çevrecilerin ve yöre halkının mücadelesi sürerken, Bodrum’dan Akbelen’e destek için onlarca kişi bölgeye gitti.

Akbelen’de Ağaç Kıyımı Devam Ediyor

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ve takviye olarak gelen polis ekipleri, ağaçlara sarılan vatandaşları kesim yapılacak alandan çıkardı.

Mehmet Demir AKP İktidarı Doğayla Savaş Halinde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Akbelen Ormanındaki doğa kıyımına ilişkin açıklamada bulundu. Demir:" İktidar doğayla savaş halinde" dedi. 

Direniş Sürüyor, Gözaltılar Var

Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı zeytin ağaçlarını savunan İkizköylülerin nöbet alanına bugün sabah jandarma ve TOMA’lar sevk edildi. Köylülerin alandaki mücadelesi sürerken 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.