CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen'e ayak bastı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarındaki ağaç kesimine karşı direnen köylülere destek vermek üzere bölgeye giden Kılıçdaroğlu'na köylüler, 'Burada olmanız çok değerli ancak yetmiyor' diye seslendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaçları katletmesine karşı başlayan direniş başlatan yurttaşlara destek vermek için bölgeye gitti.

Kılıçdaroğlu ve 10 milletvekilinden oluşan heyet Milas’a bağlı Akbelen Ormanı’na gelerek ağaç kesimine karşı mücadele eden köylülere ve çevrecilere destek verdi. Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu’nu “Direne direne kazanacağız” sloganı ile karşıladı.
Köylüler, Kılıçdaroğlu’na “Burada olmanız çok değerli ancak yetmiyor” diye seslendi.
İkizköylü yurttaş şunları söyledi:

“Bu açgözlü beşli çetelere karşı 4 senedir burada çok büyük bir direniş, mücadele var. Herkes karşımıza çıkıp “Devlete karşı çıkamazsınız” dedi. Devlete karşı çıktık, beşli çetesine karşı çıktık. 5 gündür bizim dediğimiz askerimizin bizim olmadığını gördük. Akbelen Ormanı’nı yiyip bitirdiler. Bugün burada olmanız bizim için çok kıymetli. Burada olmanız durdurmuyor onları. Ağaçlara sarılalım, gerekirse ayaklarınıza kapanacağım. Hepinize yalvarıyorum bu kesimi durdurun”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN