Mehmet Demir AKP İktidarı Doğayla Savaş Halinde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Akbelen Ormanındaki doğa kıyımına ilişkin açıklamada bulundu. Demir:' İktidar doğayla savaş halinde' dedi. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı İkizköylülerin doğa nöbeti tuttuğu alana bu sabah saat 05:30’da çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edildi ve bölgedeki ağaçlar kesilmeye başlandı. Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylülere jandarma biber gazıyla müdahale etti. Gözaltı sayısı 8'e yükselirken, 4 kişi yaralandı. Müdahale sırasında köylülerden bayılanlar oldu, bölgeye ambulans sevk edildi.

İktidarın kasten doğayı yok ettiğini ifade eden Demir açıklamasında:" Bir iktidar düşünün. Sürekli ağaç katliamı yapan, doğayla savaş halinde olan, yancıları için çalışan ve Türkiye'nin geleceği olan ormanları yok eden. İşte bu iktidar AKP iktidarı. Tek dertleri yancılarına peşkeş çekmek. Bahaneleri de buraya maden ocağı kuracağız demek. Başka yer mi kalmadı? Kurak alan mı yok? Birkaç yıllık maden ocağı için bizim ciğerlerimizi yok ediyorlar. Türkiye zaten kuraklık tehlikesi geçirirken, bizlerin daha da çok doğaya önem verip, ağaç dikmesi gerekirken bu kıyım kabul edilemez bir gaflettir. Bu bir katliamdır, bu cana kıymaktır, bu Türkiye'nin geleceğiyle oynamaktır" dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN