Kılıçdaroğlu: 'Ben de mücadele edeceğim.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen ormanda kesim yapılmasını engellemeyen çalışan köylüleri ve çevrecileri dinledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'li 10 milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu'nun önünde eline mikrofonu alan bir köylü kadın, 4 yıldır korudukları ormanların, devletin askeri ve polisinin korumasında 5 gündür kesildiğini anlattı.
İsyanını dile getiren kadın, “Akbelen ormanını 5 günde yiyip bitirdiler. Kesimi durdurun artık, yalvarıyorum. Bu topraklar, bu havamız, bu suyumuz bitmesin. Kesilen ağaçlarla birlikte kuşların da yuvaları gitti. Kesilen çam ağaçlarının kokuları beni bitiriyor. Ne olur artık bu durdurulsun. Ağaçları kesmiş olabilirler ama bu alanı madene vermeyeceğiz” dedi. Kömür çıkarmak yerine güneşten enerji elde edilmesini isteyen köylü kadın, Kılıçdaroğlu'ndan yardım istedi. 

“TEKRAR GELECEĞİM”

Kemal Kılıçdaroğlu da “Sizin mücadeleniz sıradan bir mücadele değil. Mücadelenize devam edin. Ben de mücadele edeceğim. Milletvekili arkadaşlarımız da sizlerle birlikte mücadele edecekler. Basında, medyada ben bütün bunları dilimin döndüğü kadar anlatacağım. Ama asıl sizin anlatmanız lazım. Çünkü burada bütün bunları sizler yaşıyorsunuz. Sanmayın ki bir kere geldim bir daha gelmeyeceğim. Tekrar buraya geleceğim” dedi. Çıkarılmak istenen kömürün toprak altında kalacağını belirten Kılıçdaroğlu, Akbelen ormanında kesim alanındaki incelemelerinin ardından, saat 13.30 sıralarında bölgeden ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN