Akbelen'e Gezi Parkı Benzetmesi 

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Türkyılmaz: 'Akbelen'deki olay ikinci Gezi kalkışmasıydı'

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla’da çıkartılan kömür miktarının artırılması ve maden alanının genişletilmesi için Akbelen Ormanı’nda YK Enerji tarafından yapılan ağaç kıyımı sürüyor. Yerel halk ve yurdun dört bir yanından destek için gidenlerin kıyıma karşı tuttuğu nöbet de devam ediyor.
Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarının ardından başlayan olaylara ilişkin, “Şu ana kadar bu işin sevk ve idaresinde otorite kurum olan bize bir müracaatta, görüş talebinde bulunulmadı. Gördüğümüz tablo orada bir veya 10 ağacın kesilmesine tepki değil. Aynen Gezi olaylarında olduğu gibi, Akbelen’de izlenen olay ikinci Gezi kalkışmasıydı” dedi.

“Akbelen’de izlenen olay, ikinci Gezi kalkışmasıydı”
Akbelen’de yaşanan gerilimin nedeninin yalnızca ağaçların kesilmesi olmadığını savunan Türkyılmaz, şunları dile getirdi:
“O tepki veren insanlara samimi olmadıklarını anlatmak için şunu soruyorum; İstanbul Büyükşehir Belediyesi bundan iki yıl önce İstanbul’da Çırağan ve Dolmabahçe Caddesi’nde İstanbul’un çınarlarını katletti. Yalova Belediyesi, refüjlerdeki ağaçları usulsüz şekilde kesti. Bu ekiplerin hiçbiri eylem yapmadı. Ben bilim kurulu görevlendirdim, yapılan raporu paylaştım. Ama buna rağmen bu eylemciler orada ağaçların kesilmesine tepki göstermedi. Akbelen’de izlenen olay, ikinci Gezi kalkışmasıydı. Devletin kolluk kuvvetleri buna müsaade etmedi. İş Türkiye’nin termik santralinde elektrik üretimine geldiği zaman ‘ağaçlar katlediliyor, bunu engelleyin’ diyor. Bu, iki yüzlülük, çifte standartlık, Türkiye hazımsızlığıdır. Burada usule aykırı bir şey varsa onun karşısındayız, incelttiriyoruz ve şu ana kadar bulamadık.”

Türkyılmaz, termik santralin ham maddesi olan kömürün toprağın altından çıktığını belirterek, “Daha önce verilmiş izinler ve izin süreci içerisinde üstteki ağaçların kaldırılarak alttaki kömürün çıkartılıp termik santrale konması gerekiyor. Akbelen’deki olay tamamen bundan ibaret. Karşı cenah olarak eylem yapanlar da ikinci Gezi kalkışmasında İstanbul’da nasıl aynı başarısız oldularsa Akbelen’de de başarısız oldular ve Türkiye dostu olmayan zihinlerle hareket edenler başarısız olmaya devam edeceklerdir” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN