Erdoğan'dan Akbelen Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç katliamının yaşandığı Akbelen Ormanı'ndaki bölge halkı ve çevrecileri hedef aldı. Erdoğan, 'Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, işimize bakıyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışındaki gelişmelerin ele alındığı toplantı sonrası konuşan Erdoğan, Akbelen ile ilgili şunları söyledi:

"Her ne kadar birileri aynı senaryoları farklı kılıflarla sürekli ve ısrarlı bir şekilde yeniden sahnelemeye çalışsa da artık kimse bu oyuna gelmez. Bunun son örneklerinden biri, ülkemizin en önemli elektrik üretim tesislerinden olan Kemerköy Termik Santrali'nin yeni kömür üretim sahası olan ile ilgili çalışmaları engelleme gayretleridir. Güney Ege’de kullanılan elektriğin neredeyse üçte ikisini üreten bu santral ülkemiz ekonomisine yıllık 1 milyar dolar civarında katkı sağlıyor. Özelleştirme sonrası verimi yüzde 50'den fazla artan termik santral ülkemiz için milli bir değer konumundadır.

Santralin mevcut kömür kaynağı tükenme noktasına geldiği için yeni kömür havzaları ile üretime devam etmesi gerekiyor. Bilindiği gibi kömür santralleri, bilhassa Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan krizle birlikte Avrupa ülkelerinin tekrar en önemli enerji kaynağı hâline geldi. Almanya ve Fransa başta olmak üzere hiçbir yerde elektrik üretimi için kömür üretimi artışı sorun teşkil etmezken, ülkemizde yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre hassasiyetiyle izah edemeyeceğimiz bir gerçektir. Kendilerine destek vermeye giden muhalefet temsilcilerine bile en ağır hakaretleri etmekten çekinmeyen eylemci profili amacın üzüm yemek değil, bağcı dövmek olduğunu ortaya koymaktadır.

“ÇEVRECİ GÖRÜNÜMLÜ MARJİNALLERE ALDIRMIYORUZ”

Kömür çıkartılacak alanda kesilecek ağaçların kat be kat fazlası üzeri kapatılan sahalara ve diğer alanlara dikilerek ülkemizin orman varlığı artışına katkı sağlandığı, ilgili kurumlar tarafından defalarca açıklanmıştır. Son 21 yılda Türkiye toplamda 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. 2023 yılı sonu için hedefimiz 30 milyon fidan daha dikerek bu rakamı 7 milyara yükseltmektir. Tek gayesi, ülkenin ve milletin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine takoz koymak olanların tüm bu hakikatlerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz.

Biz çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz. Sadece işimize bakıyoruz. Ülkemizin kalkınma kervanını yürütmeye odaklanırken maşaları ve sahiplerini ise kendi kinleriyle baş başa bırakıyoruz. Buradan ana muhalefet partisinin başına sesleniyorum: Muğla Belediyesi onların yönetiminde. Onların yönetiminde Muğla Belediyesi varken, buradan soruyorum, acaba bugüne kadar ne kadar zeytin ağacı diktiniz, zeytin fidanı diktiniz, bir de bunun dışında ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bir de bunların rakamını açıklayın. ‘Bir tane ağaç diktik' diyemezler."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN