CHP Fethiye'den Bayrak Açıklaması

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın, 'Türk Bayrağı üzerine adını yazdırarak, bayrakları belediye görevlilerine şehrin farklı noktalarına astırdı' iddialarına CHP Fethiye İlçe Başkanlığından açıklama yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

“Bayrak Üzerinden Siyaset Yapan İktidar Partisi Ders Vermeye Çalışıyor”

CHP Fethiye ilçe sekreteri Mustafa Barış Güler konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bizler şanlı bayrağımızın hala daha Türk Ülkesi üzerinde dalgalanması için kanlarını döken, vücutlarından feragat eden vatan kahramanlarının kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin evlatlarıyız. Bayrak hassasiyetimizin sorgulanmasına kesinlikle izin vermeyeceğimiz gibi bu tartışmayı yapmaya çalışanlara da haddini bildirmekten geri durmayız.” Dedi.

ilçe sekreteri Mustafa Barış Güler sözlerine şöyle devam etti:
“Son günlerde gündemi meşgul eden, Fethiye Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca’ya bayrağımız üzerinden yapılan saldırılarla ilgili olarak biz bu basın toplantısını düzenliyoruz. Söz konusu olan olayla ilgili sosyal medyadan gerekli açıklamayı yapmıştık ama toplum üzerinde oluşan bilgi kirliliğini dikkate aldığımızda kamuoyunu tekrar aydınlatma gereği duyduk. 

Olayla ilgili detaylı açıklamayı zaten belediye başkanımız Sayın Alim Karaca kendisi yapmıştı. Aslen bu açıklama gereğince tartışmaların sona ermesi gerekirken bir takım siyasi çevrelerin yerel seçim öncesi siyasi çıkarları uğruna söz konusu tartışmalar ısıtılarak milletimizin önüne tekrar tekrar konmaya çalışılmaktadır. Bizler şanlı bayrağımızın hala daha Türk Ülkesi üzerinde dalgalanması için kanlarını döken, vücutlarından feragat eden vatan

kahramanlarının kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin evlatlarıyız. Bayrak hassasiyetimizin sorgulanmasına kesinlikle izin vermeyeceğimiz gibi bu tartışmayı yapmaya çalışanlara da haddini bildirmekten geri durmayız. 
Partimizin neferlerinden birisi olan belediye başkanımız da milletimizin en önemli manevi değeri olan bayrağımıza karşı hiçbir şekilde saygısızlık yapmamıştır ve yapmayacaktır. Bunu da biliyoruz ve tüm kamuoyuna açıklama gereği hissediyoruz. 

Bu çerçevede bayrağımız üzerinden yerel seçimlere yönelik olarak çıkar sağlamaya çalışan; bizleri, belediye başkanımızı, Cumhuriyet Halk Partilileri yıpratmaya çalışan, bunun için uğraşan bir takım siyasi çevreler, özellikle iktidar Partisi’nin Fethiye’deki temsilcileri ve peşine takılanlar Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve partililerimize bayrak üzerinden yapılan hiçbir siyasetin tutmayacağını, milletimiz nezdinde de takdir ve beklenti görmeyeceğini ve bunun için çok fazla hevesli olmamalarını öneriyoruz. 

 Söz konusu tartışmalar ilçemizde bazı siyasi çevrelerin hoşuna gitmiş, belli ama biz şunu belirtelim; söz konusu olay ve tasarımla ilgili belediye başkanımızın olaya herhangi dahili veya kastı yoktur. Başkanımız dışında gerçekleşen bir olaydır. Bu bakımdan da bu olayın yerel seçimler öncesinde ısıtılarak millet huzurunda herhangi bir takdir toplanmaya çalışılması da tutmayacaktır. Milletin takdiri zaten sandıkta vuku bulmuştur, 2024 Mart ayında da Allah tekrar izin verirse milletimizin tekrar takdirini kazanarak belediye başkanlığımıza Sayın Alim Karaca ile birlikte devam edeceğiz. 

Şimdi bizlere bayrak üzerinden siyaset yapan bu iktidar partisi ders vermeye çalışıyor ancak bu ders tutmaz. Bizim daha önce elimizde olan, zaten kendilerinin de bildiği ve kaçındığı, gocunduğu büyük bir olay var kendilerinde. İşte ben burada sizlere bunu göstermek istiyorum. Bakın bu AKP’nin yapmış olduğu bir mitingde Türk Bayrağı ve kendi flamalarının çöp konteynerinin üzerindeki fotoğraf. Söz konusu fotoğraflarda zaten Fethiye belediyesine ait konteynerlerin olduğu apaçık görünüyor. Yine aynı fotoğraf, burada bayrağımız görünüyor. 

Bu bakımdan, sadece yerel seçimlerde çıkar sağlamaya yönelik bizim belediye başkanımızı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel iktidarını yıpratmaya yönelik açıklamalar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Biz bu olayla anılacak insanlar, partiler değiliz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN