CHP kongresinde İYİ Partililer kongreyi terk etti

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe kongresini, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları ve iyi partililer terk etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

CHP Fethiye İlçe kongresinde konuşmak için söz alan 22. Dönem CHP Muğla Eski Milletvekili Ali Cumhur Yaka, millet ittifakı ortaklarının seçim sonrası CHP’ye sırtını döndüğünü iddia etmesi üzerine İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları ve İyi Partili heyet kongre salonunu terk etti.  Özer Olgun Kültür Merkezinin dışına çıkan heyeti yine Cumhuriyet Halk Partililer sakinleştirdi. İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, eski CHP Milletvekili Ali Cumhur Yaka’nın sözlerinin anlamsız olduğunu ifade ederek, “bizim tek çıkış sebebimiz Cumhur Yaka’ya tepkimizdir. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ve partililerle bir sorunumuz yok” ifadelerini kullandı. 
“İttifakla Onlar Kazandı, Biz Kaybettik”
22. Dönem CHP Muğla Eski Milletvekili Ali Cumhur Yaka konuşmasında, “CHP Çok sıkıntılı ve partimizin kamuoyunda çok eleştirildiği bir dönemde kongreler takviminin ilk kongresini Fethiye’de yapıyoruz. Aslında konuşacak çok şey var ama ben önce mayıs ayından, seçimlerden başlayayım. Değerli arkadaşlar hepimiz seçimin kazanılacağına kesin gözüyle bakıyorduk. Ama kaybettik. Hala da kendimizi toplayamadık. Sayın genel başkanımızdan bu seçimi kaybettikten sonra ki seçim 1 oyla da olsa kaybedilmiştir. 10 oyla da 100 oyla da 1000 oyla da kaybedilir. Seçime kazanmak için gidilir, biz kaybettik. Bunun saklısı gizlisi yok. Seçimi kaybettikten sonra sayın genel başkanımın önce 25 milyon seçmenden özür dilemesini ve bir seçim değerlendirmesi yapmasını çok bekledim. Seçimlerde ittifak üyelerimize çok fazla tolerans sağladık. Onlar yüzde 8 ile 10 arasında oylarının olduğunu söylediler. Onların o kadar oyu varsa CHP’nin oyları nereye gitti. Biz onlara milletvekili kazandırdık. İttifakla onlar kazandı, biz kaybettik. Biz Muğla’da gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, örgütlerimizle, milletvekili adaylarımızla çok güzel bir çalışma yürüttük. Ben de seçim komitesi başkanıydım. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN